Rosforek Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 witamfant znaleziony wczoraj. Nie jestem pewny czy to broszka, zapinka czy jakaś zawieszka. Cechy charakterystyczne: połączenie kotwicy,serca i krzyża. Długość od kółeczka do końca kotwicy: 4 cm, metal: nie wiemproszę o pomocpozdrawiam
Rosforek Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 tył broszki/zapinkiz tyłu widać resztki po igle, a na górze jest uszko do zawieszania.brak sygnowania
tyfus Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 Miłość, wiara, nadziejahttp://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=mi%B3o%B6%E6%2C+wiara%2C+nadzieja&ws=txt&id_forum=all&forum=on-pozdro-
tyfus Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 cyt. : z tyłu widać resztki po igle, a na górze jest uszko do zawieszania"to nie uszko do zawieszania, tylko oczko od symbolu kotwicy.całość była szpilką, której jak napisałeś nie ma - przypinana do ubrania.-pozdro-
Rosforek Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 serce, krzyż, kotwica miłość, wiara, nadziejaczy ten przedmiot może być związany z Powstaniem styczniowym?
Pytanie
Rosforek
witam
fant znaleziony wczoraj. Nie jestem pewny czy to broszka, zapinka czy jakaś zawieszka. Cechy charakterystyczne: połączenie kotwicy,serca i krzyża. Długość od kółeczka do końca kotwicy: 4 cm, metal: nie wiem
proszę o pomoc
pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.