Cromwell Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 Witam!Wróciłem z urlopu. Mam kilka zdjęć z przedmiotami do identyfikacji. Co to za hełm?
Cromwell Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 Fasunek z opisem. Czy jest zgodny z rzeczywistością?
Cromwell Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 Manierka. Z jakiego okresu oraz jakiej narodowości wojska mogły ją mieć na wyposażeniu?
Cromwell Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 Hełm, to tylko tło. Chodzi mi o te odznaki. Proszę o identyfikację.
tyfus Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 Cromwell - poprawiłem ci tytuł wątku.skoro jest na ID, nie pisz do identyfikacji" - przecież wiadomo.... :)-pozdro-
Czarek Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 1.Siwy hełm podpisany najpoprawniej na świecie2.Adrian wz.26 ta zielona to kopia chyba-mam identyczną i nie mam pojęcia skąd,a odznaka widoczna na hełmie-przypomina mi jakąś francuską korpusówkę...ale może Meksyk miał coś takiego-potrzebny ktoś z mądrą książką np.Marzettim,ja niestety mojego nie mam pod ręką...
ppp.p Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 W Marzettim nie ma takiej oznaki francuskiej - pewnie masz rację z tą korpusówką.Ten granacik z belgijskiej 51 żandarmerii.Piotrek
Pytanie
Cromwell
Witam!
Wróciłem z urlopu. Mam kilka zdjęć z przedmiotami do identyfikacji. Co to za hełm?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.