Skocz do zawartości
  • 0

Orzeł

Argentum

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ew. okres wojen napoleońskich.
Fotka użytkownika ''PanzerII'' z żołnierzami austriackimi z tego okresu. Podobny orzełek pełniący funkcję nakładki na klamrę.
Pozdrawiam.

Napisano
... a szkoda, bo zainteresowani wystawionym tam fantem mogliby poznać opinię o nim, zanim staną się jego właścicielem...
;-)

P0ozdrawiam,
Piotr.
Napisano
wygląda jak orzełek austriacki - skrzydła zadarte do góry, głowy orła (sorry za porównanie) - jak głowy martwych kurczaków, miecz i buława w łapach.

sądząc po zaczepach - może z ładownicy ?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:16 09-08-2010
Napisano
Tyfus, byłem tam chyba raz, bo jakiś link z tego działu mnie tam zaprowadził… Nie szukam pyskówek, czy innych zbędnych mi wrażeń, więc z zasady staram się nie wychodzić poza dział „identyfikacja”. Może i szkoda, bo prawdę mówiąc ciekawy jestem w jakie to „rękodzieła” chcą swój szmal utopić potencjalni nabywcy …
Nic to, nie moja sprawa ...
Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
nie jestem szpecem od orłów, zwłaszcza austro-węgierskich :), ale wydaje mi się, że orzeł Argentum trzyma miecz i buławę.

orły te pewnie, w zależności od roku produkcji, miały swoje wzory - miecz i buława, miecz i berło (tak jak z przykładów Michał84).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie