Skocz do zawartości

Moja skromniutka kolekcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 233
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

no i moje klamerki w komplecie, czekam za przesyłką dwóch z Ukrainy, carskiej piechoty i grenadierów. Niestety, część kupiona, ale lubię klamerki

Napisano

no i bym zapominał, jakiś medalik, nie wiem czym go czyścić, chyba potraktuje kwaskiem cytrynowym, na razie słabo czytelny
ta strona - herb z koroną, 1883, PAMIĄTKA OBRONY WIEDNIA

Napisano

Dzisiejsza łupanina z szwagerm. Łuski od IL-a, szwaka - ja tylko jedna zgnieciona szwagro więcej, innego działka pokładowego, wszystko bezpieczne, czubek znaleziony, łuska z niezbitą spłonką została w lesie. Generalnie przepłoszył nas deszcz. Ale chyba znaleźliśmy ciekawą miejscówkę. W środku lasu resztki leśniczówki, na jej terenie porozrzucane masę amunicji - stalowe łuski i pociski, skorodowane - wielkością podobne do tych od IŁa, łuski rosyjskie. Raptem cztery rodzaje. Wokół w promieniu 2-3 km sporo łusek jak moje znajdki, elementy taśm do ww amunicji. Podejrzewamy, że w leśniczówce musiało stacjonować wojsko niemieckie, a wkoło nacierali Rosjanie z ostrzałem lotniczym. Teren jak na razie dziewiczy, łuski trafiają się wszędzie na głębokości ok 20-30 cm. Niestety z powodu deszczu musieliśmy odpuścić sobie, do następnego wypadu. Co sądzicie o tej teorii ?

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie