Skocz do zawartości

Moja skromniutka kolekcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 233
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

POLSKA - Księstwo Warszawskie 1807-1815, 3 grosze 1812, Warszawa, Iger KW.12.1.a, Plage 89, patyna
http://numia.pl/nas.php/auction_product/show/product_id/2020
moja z 1811 :)

Napisano
Thomson, żartuj sobie hehe, ale to miejsce gdzie kopałem to stara knajpa niemiecka, raczej gruzy. gdy Niemcy się wycofywali, to wszystko wysadzili, miejscówka dobra, tylko teren trudny
Napisano
spid3r, pasją kopania z wykrywką zaraziłem się od niedawna. Te miejsce o którym pisałem, dziś już poznałem historię. Podczas II wojny pomieszczenie zarekwirowane i przebudowane, odbywały się tam dancingi dla oficerów niemieckich. Podczas nacierania wojsk radzieckich, Niemcy wszystko zaminowali i wysadzili, zrobię kilka fotek to zamieszczę. Zostało tylko rumowisko, fanty głęboko w ziemi, na kolorek przysypany metrem piachu ciężko trafić. Wykopałem fajerki od kuchni, wczoraj parę łusek od mausera w czasie kopania głębokiego dołka. Na głębokości 105 cm ku...wa cały blat od kuchni. Stąd piszę że teren trudny. Niedaleko była strzelnica dla Niemców, lecz odpuściłem ją sobie, ponieważ w PRL-u i RP była strzelnica milicyjno-policyjna.......
Napisano

Witam, dzisiejszy efekt 1,5 godzinnego spaceru w lesie olchowo - dębowym. Oczywiście cztery sztuki przewierciłem, pozbyłem się prochu ( jedna sztuka z fioletową opaską na styku kuli i łuski ???? ). Trzy ciekawe łuseczki - Mosin 1915r. jedna polska Mauser z orzełkiem :) 1938r. Dwa moniacze 5gr z 1949 i 50 gr z 1923.

Napisano

Moje łupy z weekendu. Guzik pruski wykopany na drodze leśnej w towarzystwie mnóstwa fragmentów miedzianej blachy, kula ołowiana - czyżby od muszkietu ? Fragment ozdobnego wisiora i spineczki ( to od znajomego z szafy )

Napisano

Witam, dzisiejsze fanciory:
-20zł Nowotko 1975,5zł-1982,2zł-1975
-2 fenisie z 1908r.
-pierwsze sreberko
1zł 1924 ŻNIWIARKA, stan lepszy jak w tym linku, pewno mod wykasuje
http://allegro.pl/.......

-porcelanka
S.LATTE NACHF. CULMSEE, DRESDEN
-łuska MAUSER 1880r.
-ołowiane kule
I największy hicior. CORVETTA MAtchbox 1972, hehe marzenie każdego dzieciaka 1w PRL-u

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:36 16-09-2010

Napisano
Panowie Admini sorry za link, ale to moje pierwsze sreberko, podnieciłem się jak nastolatek nie zamierzam go opchnąć, tylko moja pani truje mi :(((( żeby sprzedać.
Obiecuję poprawę :)
Napisano

Dzięki za uznanie dla moich fancików, mojego Minelabka mam niecały miesiąc, a zaczyna mnie zadziwiać. Mojej srebrnej żniwiareczki nie sprzedaję :) żonce nie w smak hehe.
Dzisiejsze fanty, 1 godzinka bo się rozpadało, no i naszedłem złodzieja drewna, ja zdziwiony i on....
Znów dwie kule ołowiane, dałem do ID, macie pojęcie od czego są ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie