piotr916 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 posiada dwa identyczne wejścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 wnętrze iglo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 widok z wnętrza na jedno z wejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 wejście do iglo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 ...obiekt obserwacyjny-wydaje mi się-z końca wojny.posiada tylko dwa małe otwory.Na terenie Polski nie spotkałem takiego.Macie koledzy ciekawe uwagi,informacje-podzielcie się.Ciekawi mnie charakterystyczny element obiektu nr.2.Być może nie był to tylko schron p.lot.?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Super fotorelacja.Moja rodzina mieszkala jakis czas w sasiedztwie schronu plot na ktorym byl osiedlowy parking. Chcialem dostac sie do srodka - ale niestety nie bylo takiej mozliwosci. Schron znajdowal sie w Hattingen - takze zaglebie Ruhry.Masz moze informacje na temat schronow w Hagen? Podobno podczas nalotu anglicy uzyskali volltreffer" w schron, w ktorym zginelo kilkadziesiat/kilkaset ludzi (bo nawet o takiej liczbie slyszalem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2010 Witam!Cieszę się,że się podobało.W okolicach Hagen jest gigantyczny obiekt-fabryka U-Bootów - Valentine".http://www.ubootwaffe.pl/galeria/bunkry/valentin/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Moze jesienia nawiedze te strony - w Hattingen niedaleko wiezy Bismarcka w gorze ukyte sa tunele, ktore tez pelnily role schronow - podobnie zreszta jak tunel Schullenberga na nieczynnej dzisiaj lini kolejowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Witam!Dodaję jeszcze filmik : http://www.youtube.com/watch?v=Rsv3-7MAPfo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.