adrian950 Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 Witam kiedys po zakupieniu tej puchy w srodku byly slady towotu jakis dziad sobie tam trzymal smar;)wyczyscilem srodek z ciekawosci ostatnio mowie obejrze sobie patrze i rdza jak myslicie czy ropą taka z stacji paliw na pedzelku potrzec i wystarczy bo slyszlem ze ropa dobrze konserwuje dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Ropa tu nic prócz czyszczenia brudu nie da.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Przetrzyj puszkę olejem silnikowym może być przepalony. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 a dokladniej to jak mam oczyscic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Poczytaj http://www.odkrywca.pl/m42-i-kwas-szczawiowy,643265.html#643265 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 dzieki bardzo wojtek ale mam jescze pytanko czy jezeli zamocze puszke z farba bo wtedy zamocze cala puche to farba nie zejdzie i jescze jedno czy nie ma efektow ubocznych i czy nie wylazi nagle pozniej rdza po tym jak cos dzieki bardzo pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 i wlasnie slyszalem ze jezeli sie nie wyprze to po kilku latach jest taki sam stan :) podobno gotoje sie w wodzie destylowanej przedmiot;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Jeśli mogę spytać, w jaki sposób usunąłeś smar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 ten z srodka szmatka i jechalem przez godzine jak sie palcem przejedzie to wiadomo ze bedzie troche tlusty ale nie smaru jakby ktos tam wlewal litrami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 wie ktos cos o kwasie fosforowym http://allegro.pl/item1159075056_odrdzewiacz_w_zel_antirust_gel_na_rdze_najtaniej.html#gallery bo kupilem to i bede tego uzywal a tu jest kwas fosforowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Po co ci jakieś kwasy? Przetrzyj tylko szmatą z ropą i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 no ale jak juz to kupilem to chcialem sie dowiedziec co to jest kwas fosforowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 a konkretnie oto mi chodzi bo mam bagneciki i zdjalem okladziny jest tam lekka rdza ale wiem ze jak przejade na wiertartce to malo da wiec posmaruje tym zelem zetre rdzy nie bedzie i wtedy wazelina i do kablotki co myslicie o tym planie wiec dlatego sie pytam kto mial doczynienia z kwasem fosforowym bo fanty mam dosyc dobre;) a ty wojtek dlugo uzywasz kwasu szczawiowego i jak sie sprawuje i czym pozniej konserwujesz po wymoczeniu pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2010 znalazlem bardzo przydatny link w ktorym mozna sciagnac wiele ksiazek na temat kolekcjonerstwa opisy mundurow itp http://www.megaupload.com/?f=MP8SRMGL moze komus sie przyda;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.