Skocz do zawartości

Gti 2500 + przystawka Eagle Eye ustawienia

piko112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam.czy przypadkiem nie masz w kieszeniach kluczy lub monet a na ręku zegarka,o telefonie już nie wspomnę?.te wszystkie przedmioty to metal a przystawka to wyczuwa.najlepiej pozbyć się wszystkich metali z kieszeni[zapomniałem jeszcze o metalowej klamrze paska od spodni],łopatę lub saperkę trzymać jak pieska-na 2metrowej lince.podstawa to strojenie do gruntu i nie przesadzać z czułością [przystawka i tak jest wystarczająco czuła-ust.fabr.]
Napisano
Dzięki za podpowiedź.
Już wiem na czym polegał problem - miałem klucze w kieszeni. Wiem, że komórka zakłóca pracę sprzętu ale klucze? o tym nie pomyślałem. Wielkie dzięki za pomoc ;-)
Pozdrawiam
Napisano
Jeszcze jedno pytanko. Przy ustawieniu czułości około 8-9 mogę znaleźć przedmiot typu bagnet? Czy tylko większe fanty?
Pozdrawiam
Napisano
Zastanawiam się nad dokupieniem Two Boxa pseudo ramy".
Prosiłbym użytkowników tego sprzętu o informacje, spostrzeżenia itp jak to się zachowuje w terenie.
Czy zasięgi sa faktycznie takie jak podają w opisie i jak to ma się do odszukiwań pustych przestrzenie (tunele, zasypane piwnice itp). Pic na wodę, czy faktycznie to pokazuje.
Ogólnie wszystko na temat Two Boxa.
Pozdrawiam GTI-owców.
Napisano
Rama do Gti jest fajna, ale niestety posiada kilka wad.
Wady:
-nieporęczna podczas poszukiwań w krzakach itp.
-wzbudza się podczas zmiany wysokości
-wyłapuje przedmioty, które mamy przy sobie
-duża sonda więc bardziej podatna na zakłócenia
-nie wykrywa pustek

Plusy
+super zasięg (z tego co testowałem)
+automatyczne dostrajanie (dobre na początek)
+nie łapie śmieci typu kapsle, nakrętki, folie aluminiowe itp.
+idealna na dużą militarkę

Pozdrawiam
Napisano
witam,traper6.sam tego nie sprawdzałem,ale z lektury wiem[czy na pewno?]że pustki rozpoznaje się po rozstrajaniu się do wcześniej ustawionego gruntu".mieszkam na takiej patelni" gdzie brak jaskiń i tuneli,żeby można było sprawdzić tą teorię.
Napisano
To jak to jest z tymi pustymi przestrzeniami pod ziemia?
Przykładowo na tejs stronce w opisie jest mozliwosc znajdowania n piwnic http://outdoor-shop.pl/pl,product,1360387,rama,glebokosciowa,garrett,treasurehound,eagleeye.html
Napisano
Moim zdaniem szukanie pustek przystawką jest nie możliwe.
Za to idealnie nadaje się na militaria i głębokie fanty.
Pozdrawiam
Napisano
Moim zdaniem wykrywanie pustek tą przystawką nie jest możliwe.Tzn. można próbować analizować sygnał , ale w trybie pseudo statycznym trudno będzie określić jego rozległość oraz szybkość zmian, które są funkcją głębokości i rozmiaru. " - opinia Proscana. Wyczytałem to na jego forum i zgadzam się z tym stwierdzeniem.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie