Skocz do zawartości

Polska Swemu Obrońcy - czym wyczyścić?

pawełm

Rekomendowane odpowiedzi

To nie żadna patyna ani tlenki. Brud, mnostwo toksyn, syfu, starego pełnego bakteri kurzu, odchody insektów, itp. Pewnie leżał gdzieś w brudnej piwnicy lub na strychu. Za parę lat to wszystko zacznie przezerać metal i pozostanie tylko wspomnienie.

Myślę że nie byłbym zadowolony gdybym to ja go wyczyścił ,bo jest ładny.Jakkolwiek nie nazwać tego nalotu, lepiej żeby pozostał..dodaje uroku..świecący straci ten urok.Nalot ten to nie jakaś skorupa wszystko jest czytelne, do gabloty piękny dodatek

Za tydzień będzie tylko 100 postów więcej o treści: ja jestem za/ja jestem przeciw:). Kolega wyraźnie pytał ,,jak a nie ,,czy" wyczyścić, co do czyszczenia sprawa zamknięta, co do tego czy czyścić, jedni wolą brudny nieczyszczony inni czysty, niech kolega zrobi jak zechce. Moim zdaniem faktycznie brudu jest za dużo, a jeśli się go wyczyści na błysk to i tak zacznie śniedzieć i prędzej czy później pojawi się na nim ciemna patyna, jednolita bez przebarwień i brudu. Ale podkreślam jest to tylko i wyłącznie moje zdanie kolega zrobi jak zechce.

Pozdrawiam groszek

Panowie żeby była jasność, nie mam zamiaru go polerować na błysk tylko usunąć to czarne z awersu, rewers jest ok. Wygląda to jak zaschnięty brud, próbowałem usunąć to wodą z mydłem i miękką szczoteczką ale nic nie zeszło. Nie będę już próbował bardziej inwazyjnych metod.

Wrzuć go do oliwki (zwykłej dla dzieci-przezroczysyta bez zadnych dodatków). Co 2 tygodnie wyciągasz i szczotkujesz szczoteczką do zębów. I tak przez ok. kilka miesięcy.
Nie wypolerujesz a syf zejdzie. Oczywiście zabieg może trwać i rok albo dłużej. Oliwka działa wolno ale jest cholernie skuteczna i nie niszczy patyny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie