Skocz do zawartości

Pielgrzymka do ziemi świętej" MLP

Rekomendowane odpowiedzi

Lotnicy,skoro powstał dział lotniczy warto byłoby się spotkać,a że w MLP w Krakowie powstaje nowy budynek i w ostatnim czasie muzeum wzbogaciło się o ciekawe samoloty to chyba najlepsze miejsce.Oczywiście nie w najbliższym czasie bo każdy nas ma swoje sprawy.Ale za jakiś czas?Co Wy na to?

Jak wiadomo z braku zajęcia do głowy przychodzą głupie pomysły. I mi też kiedyś się jeden taki pojawił

Poza maszynami w ekspozycji MLP ma chyba jeszcze ze 3 albo 4 limy-5 na zapleczu. Ciekawe czy ktoś z muzeum byłby gotów na podjęcie dość szalonej inicjatywy, a mianowicie przebudowę któregoś z nich do standardu Lim-5M?

Służyło u nas 60 takich maszyn, ale w tej chwili nie ma żadnej w takiej postaci. Ok 50 zostało przebudowanych na Lim-6bis, pozostałe utracono w wypadkach
Dokumentacja techniczna prawdopodobnie by się znalazła albo w Mielcu albo w ITWLu

Nie musicie pisać, ze jestem nawiedzony i nienormalny bo to wiem już od dawna :P Napiszcie lepiej kto może być równie pomylony a do tego mieć możliwości aby taki wariacki pomysł wcielić w życie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie