Hagen Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 Witam wszystkichMam pytanie co do części zaznaczonej na czerwono - czy jest to zapalnik ??Bardzo bym prosił o plany techniczne grantu nasadkowego.PozdrawiamHagen
Hagen Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 Plany techniczne tego granatu nasadkowegopozdrawiam
Skok Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Musisz stanąć na przeciwko ściany, pochylić się i biec z całych sił aż poczujesz opór ściany. Postępuj tak do skutku, aż wybijesz sobie z głowy głupie pomysły. Odkrywca to nie poradnik małego sapera.
Hagen Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 NIE chce się bawić w małego sapera po prostu pytam się i prosze o plany technicznePozdrawiam
tomala_kikol Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Kolego w głowicy panzerfausta i w tym granacie jest taki sam zapalnik... Proponował bym tam nie grzebać bo jest podatny na czynniki mechaniczne jak i ciepło!!! I jest to bardzo silny ładunek! Moja rada: GŁĘBOKI STAW I NIE GRZEBAĆ TYLKO WYWALIĆ!Pozdrawiam
ZUBIKED Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Będziesz bardzo chciał to sam znajdziesz plany techniczne Chociaz wolałbym żebyś najpierw poznał zasadę działnia i ocenił ryzyko. Takie sztuki " łatwiej kupić na Allezło
tomala_kikol Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Ja pierdziele... Bezmyślność ludzka nie zna granic! Na co Ci kolego plany? Uważaj bo niektóre granaty nasadkowe działają w dwojaki sposób... Zapalnik uderzeniowy + zapalnik jak w hand granacie... Pukniesz czy rozkręcisz skutek ten sam...
ZUBIKED Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 skolei nie lubie panikarzy którzy nadomiar mylą ( lub nie znają ) a sie mądrzą. To jest granat nasadkowy ppanc nie działa tak jak to opisałeś kolego tomala
Hagen Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 Bardzo dziękuje za udzielone informacje i głowica i granat nasadkowy leza w lesie zakopane.Pytałem się z czystej ciekawosci na jakiej zasadzie owe materiały wybuchowe działają i jaka konstrukcje mają.Pozdrawiam Hagen
tyfus Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 i tym pozytywnym akcentem, proponuję zakończyć dyskusję-pozdro-
tomala_kikol Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Kolego ZUBIKED czytaj ze zrozumieniem! Nie pisałem, że konkretnie ten! cyt. Uważaj bo niektóre granaty nasadkowe działają w dwojaki sposób... " Wiec od mojej wiedzy 2 kroki w bok:)Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.