Hebda Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 ckm jakby nasz 30http://www.weu1918-1939.pl/piechota/ckm/wz30/departament_piechoty_ckm_wz30.htmlmundury GB lub USA
Hebda Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 czyżby naszywkipoland" na rękawach?jeden ubrany jakby półcywilnie,za nimi budka wartownicza..hm,wyzwolenie obozu jenieckiego?albo coś w ten deseń?przybliż historię tych fotek..jest coś może napisane na odwrocie?zdrów
..::pushek::.. Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Napisano 17 Lipiec 2010 drugie zdjęcie zrobione na 99 % w Niemczech, podczas powrotu z robót. pierwsze nie wiem ale prawdopodobnie też.Z tyłu nie wiem czy coś pisze bo przyklejone są w albumie :/Mam jeszcze pare zdjęć w albumie, wrzuce wieczorem...
Hebda Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 km na foto 1 zdecydowanie wygląda na nasz wz30,zreszta Polska podstawa do niego,mundury alianckie,może Ci co wracali z robót brali udział w kampanii W więc nic dziwnego że rozpoznali ckm,i dlatego zrobili sobie przy nim fotografie,Ale jeśli z robót to te mundury jakoś mi nie pasują,bardziej by mogli wracać z stalagu/oflagu(naszywki Poland(?))jak foto przyklejony za rogi"spróbuj podciąć delikatnie nożykiem tapicerskim,może na odwrocie jest jakaś info.pzdr
Pytanie
..::pushek::..
Prosze o pomoc w id zdjęć
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.