Widd39 Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Napisano 16 Lipiec 2010 Koledzy, Czy ktoś posiada i mógłby pokazać jak wyglądał koźlik do kbk wz.98 PWU? Chodzi o zdjęcie koźlika zdemontowanego z widocznym sposobem mocowania oraz czy mógłby ktoś udostępnić wymiary? Chciałem wykonać koźlik dla swojego karabinu rekonstruktorskiego, ale nie mam dostępu do koźlika. Z góry dziękuję za pomoc.
makul Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 A kolega takową replikę samodzielnie wykonuje?bo mam gdzies spisane wymiary więc będę mógł w nocy podesłać.makul
Widd39 Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Napisano 16 Lipiec 2010 Raczej chce przerobić swój karabinek ASG. Wszystko się da rozwiązać, bo i kolba będzie. Nie wiem tylko jak koźlik był mocowany i jak wyglądał jako całość + wymiary.
makul Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 Sposób mocowania jest taki, że wkręca się koźlik tak samo jak rygluje zamek w mauserze - poprzez coś a`la wystające rygle. Następnie koźlik przekręcamy o 90stopni (do równoległego do lufy, jak rączkę zaworu kulowego). Na to zapina się bączek. To tak opisowo.Jak chcesz wyraźne zdjećia to będę mógł podesłać mailem.pozdrmakulPS a przerabiasz asg mausera 98k?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.