dzava Napisano 11 Lipiec 2010 Autor Napisano 11 Lipiec 2010 mam problem z rozszyfrowaniem skrótu AFHB, dotyczy on bez wątpienia europejskiego teatru działań wojennych; w pąździerniku 1946 roku jeden z oficerów 2. Korpusu Polskiego został przydzielony do misji wojskowej właśnie przy AFHB. No i tu jest problem co to za skrót, domniemam że chodzi o Brytyjczyków, ale nie mam pewności.
dzava Napisano 12 Lipiec 2010 Autor Napisano 12 Lipiec 2010 Może coś z Amerykanami w Wielkiej Brytanii:American Forces ..... ????? pomoże ktoś??
steell Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 dwa tematy zakładasz ciekawe po co?, bez tzw kontekstu to ten skrót może oznaczać wszystko np. Alegoryczne Farmazony Hutniczo Bezładne
dzava Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 Dlaczego? bo bardzo staram się poznać ten skrót? Pracuję nad życiorysem tego oficera i jak wspomniałem wcześniej w 1946 roku został on przydzielony do sztabu 2. Korpusu Polskiego we Włoszech, skąd został przydzielony do misji przy AFHB. A jak napisałem na początku postu nie znam tego skrótu, dlatego pytam na forum, bo podejrzewam że odwiedzający to forum mogą znać skrót i mogą chcieć mi pomóc. Chyba dokładnie odpowiedziałem na twoje pytanie dlaczego? no chyba, że dlaczego na dwóch... no dlatego że wiem, że temat może pasować do kilku zagadnień, a jak pewnie wiesz większość przegląda swoje ulubione i nie zagląda na inne, stąd aby zwiększyć wykrywalność dałem na dwóch. Chyba teraz już odpowiedziałem na wszystkie twoje wątpliwości i zapytania? a czy ty znasz inne, historycznie uzasadnione rozwinięcie tego skrótu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.