Skocz do zawartości

Zakup wykrywacza metali

JohnLJA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wykrywacz metali jaki do tej pory posiadałem czyli samoróbka o nazwie Elektor 250 (statyk bez dyskryminacji)niestety odpłynął wraz z wielką wodą i myslę o zakupie czegoś nowego. Zastanawiam się nad kilkoma modelami, wszystkie z przedziału cenowego do 1000 zł.Wykrywacz będzie służył głównie do poszukiwania militarki, kolorkami też nie pogardzę. Oczywiście zdaję sobie sprawę że uniwesalny sprzęt istnieje tylko w teorii, a jak wiadomo odbiega to często od praktyki .

Oto modele na które zwróciłem uwagę:
Garrett ACE 250
(napewno wszyscy mi go polecą, wykrywacz ten miałem okazję oglądać w sklepie ale niestety nie używałem go w terenie)
Fisher F2
(F2 akurat nie używałem ale biegałem parę godzin z F4, bardzo przyjemny wykrywacz, myslę że F2 nie odbiega od niego standardem wykomania)
Teknetics Alpha
(ponoć ma lepszy zasięg od ACE 250 i niższą cenę)
Whites Coinmaster
(niewiem czy ktoś z użytkowników forum już go zakupił)

Z tego co udało mi się sprawdzić w necie wszystkie mają mniej więcej podobne parametry (przynajmniej tak mi się wydaje). Proszę więc osoby bardziej doświadczone niż ja o podpowiedź i pomoc w wyborze.
Napisano
Z tego co mi wiadomo to wszystkie z wymienionych to typowe kolorkowce". Na militarkę musisz poszukać wykrywaczy statycznych.

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=673251
Napisano
Witam.
Wymienione przez Ciebie wykrywacze służą głównie do poszukiwań tak zwanej kolorowej drobnicy. Jeśli potrzebujesz detektora głównie na militarkę oraz kolorek jako opcję, to zastanów się nad HS-3. Niestety odstraszyć może jakość wykonania, ale za mieści się za to w podanym przedziale cenowym. W grę wchodzi jeszcze Rutus PROxima, ale niestety kosztuje on nieco więcej.
Pozdrawiam.
Napisano
Witam,

Kolego, wcale nie było potrzeby zakładania tego wątku. Wiele podobnych tematów niedawno przewinęło się przez ten portal. Wystarczy tylko poszukać w dziale Sprzęt Poszukiwawczy.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie