JohnLJA Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Napisano 9 Lipiec 2010 Wykrywacz metali jaki do tej pory posiadałem czyli samoróbka o nazwie Elektor 250 (statyk bez dyskryminacji)niestety odpłynął wraz z wielką wodą i myslę o zakupie czegoś nowego. Zastanawiam się nad kilkoma modelami, wszystkie z przedziału cenowego do 1000 zł.Wykrywacz będzie służył głównie do poszukiwania militarki, kolorkami też nie pogardzę. Oczywiście zdaję sobie sprawę że uniwesalny sprzęt istnieje tylko w teorii, a jak wiadomo odbiega to często od praktyki . Oto modele na które zwróciłem uwagę: Garrett ACE 250 (napewno wszyscy mi go polecą, wykrywacz ten miałem okazję oglądać w sklepie ale niestety nie używałem go w terenie)Fisher F2 (F2 akurat nie używałem ale biegałem parę godzin z F4, bardzo przyjemny wykrywacz, myslę że F2 nie odbiega od niego standardem wykomania) Teknetics Alpha (ponoć ma lepszy zasięg od ACE 250 i niższą cenę)Whites Coinmaster (niewiem czy ktoś z użytkowników forum już go zakupił)Z tego co udało mi się sprawdzić w necie wszystkie mają mniej więcej podobne parametry (przynajmniej tak mi się wydaje). Proszę więc osoby bardziej doświadczone niż ja o podpowiedź i pomoc w wyborze.
jacho Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Z tego co mi wiadomo to wszystkie z wymienionych to typowe kolorkowce". Na militarkę musisz poszukać wykrywaczy statycznych.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=673251
Eastlegion Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Witam.Wymienione przez Ciebie wykrywacze służą głównie do poszukiwań tak zwanej kolorowej drobnicy. Jeśli potrzebujesz detektora głównie na militarkę oraz kolorek jako opcję, to zastanów się nad HS-3. Niestety odstraszyć może jakość wykonania, ale za mieści się za to w podanym przedziale cenowym. W grę wchodzi jeszcze Rutus PROxima, ale niestety kosztuje on nieco więcej.Pozdrawiam.
KaRaDo Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Witam,Kolego, wcale nie było potrzeby zakładania tego wątku. Wiele podobnych tematów niedawno przewinęło się przez ten portal. Wystarczy tylko poszukać w dziale Sprzęt Poszukiwawczy.Pozdrawiam
Hebda Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 codziennie przybywają miniumum dwa wątkico polecacie"każdy o to samo,bezsensu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.