snake170381 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 nr 1 dosyc duza wielkosc ok 1 ZL i dosyc gruba
snake170381 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 2 zolnierz trzyma sztandar z literka P i x(taki znak Jezusa jak ktos kojarzy) ;)
snake170381 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 nr3 tu koles wyglada jakby mial korone taka z duzymi kolcami
snake170381 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 3 tyl jakby orzel czy jakis inny ptakPozdrawiam,
snake170381 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 i jeszcze taka, koles wyglada jak ten na 2 monetce(choc jak dla mnie oni wszyscy jacys tacy sami ;P )tyl podobny tylko ze sztandar w prawej rece...
snake170381 Napisano 12 Lipiec 2010 Autor Napisano 12 Lipiec 2010 Hejka!I nikt nie ma pomyslu???Pozdrawiam
tadziu6 Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Jak ja coś kupuje na allegro,to wiem za co płacę i co kupuję. A Ty kupujesz i zastanawiasz się czy zrobiłeś dobry interes. Wystawiając te monetki na identyfikację narażasz się,że zainteresuje się Tobą pewien archeolog z Warszawy i jemu tylko w głowie to,że na pewno to wygrzebałeś w Polsce i że naruszyłeś tam ileś paragrafów z kk. Zapraszam na forum aktualności i zapoznanie się z wątkiem Następny trafiony" Do moderatora. Wiem,że nie na temat. Zółty kartonik przyjmę z pełną świadomością,ale może ten post uchroni kogoś przed kupą nieprzyjemności.Pozdrawiam serdecznie.tadziu
snake170381 Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Napisano 13 Lipiec 2010 Kolego, pierwsze:nie jestem z Polski, po drugie kopniete kolo Augsburga, po drugie polski archeolog moze mi naskoczyc bo w Bawarii jest to legalne,daleko od stanowisk archeo bo panowie archeolodzy ladnie mapki przygotowali zeby sie nie nadziac, po trzecie nie sa to moje pierwsze kopniete rzymki bo troche wiecej tego tu lezy jak w polsce przyjacielu, a jak nie maasz nic do powiedzenia na temat to dziubek w kubek.Pozdrawiam
woytas Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Pogratulowac koledze fantu oraz mozliwosci dlubania w takich warunkach. Jednoczesnie apeluje o umiar w wypowiedziach.
tadziu6 Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Snake,sorki. Pozazdrościć możliwości szukania i znajdywania takich fancików. Pozdrawiam.tadziu
sqr Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 podczepię się z takim pytaniem; co z takimi monetami zrobić ?? (znalezionymi na obcej ziemi) obecnie sam przebywam poza granicami ojczyzny i mam tu wykrywkę i jeśli znajdę tu takie cuda to co z nimi począć?? mogę je legalnie zabrać do polski? i co z nimi w przyszłości? jeśli odwiedzą mnie 'smutni panowie' to jeśli im powiem że znalazłem je w zagranicznej glebie to mi pewnie nie uwierzą...
snake170381 Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Napisano 13 Lipiec 2010 Zalezy jaki kraj, w niemczech(bawaria) jest mozliwosc oddania fantu do muzeum zakonserwuja, spisza i oddaja z odpowiednia karteczka, ty mozesz wtedy wziac fant do domu lub jesli jest to cos co ich interesuje dac w gablotke(oczywiscie nie na wlasnosc) a jesli wezniesz fant do domu nie mozesz go sprzedac takie reguly. ale czyms takim jak pojedynczymi monetkami nie zawraca sie im glowy. a jak z wywozem to nie wiem bo nie mialem jeszcze takiego problemu.Sorki tadziu ponioslo mnie, ale musisz tez zauwazyc ze sa tu koledzy nie tylko z Polski ;) i nie obowiazuje nas Polski KK....ale jak na urlopie jestem to tez dziko sie kopie hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.