kukx Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 Witam, zbieram materiały do pracy magisterskiej i natknąłem się na mały kłopot. Otóż nigdzie nie mogę znaleźć żadnej fotografii owego parku. Jedyne co mam to schematy, które zresztą załączam oraz rosyjską stronkę saperską http://www.saper.etel.ru/texnica-2/dmp-42.html . Na upartego to by mi wystarczyło, ale może ktoś z was natknął się na jakieś fotografie czy to parku na samochodach (Zis-5 generalnie) czy mo.że gdzieś rozłożonego. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za ewentualną pomoc.
kukx Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 Wspomniany szkic z książki: Wojsko Polskie. Krótki informator historyczny o Wojsku Polskim w latach II wojny Swiatowej pod. Red. Stanisława Komornickiego Tom 4 Regularne jednostki Ludowego Wojska Polskiego. Formowanie, działania bojowe, organizacja, uzbrojenie, metryki jednostek inżynieryjno saperskich, drogowych i chemicznych. WIH. Warszawa 1970.
41pp Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 Coś mi się kołacze" że w kiążce, Bordziłowskiego Żołnierska droga", trochę o tym jest.gmv
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.