Folkersam Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Czy wogóle ktos tam jedzie w tym roku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiedzma Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Czy wogóle ktos tam jedzie w tym roku??tak jest sporo grup rekonstrukcyjnych które jeszcze potwierdzają swoje przybycie. Podaję oficjalną stronę d-day helu: http://www.ddayhel.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
willi Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Witam,Jako, że poście Przemka nie wszystko zostało ujęte, pozwolę sobie uzupełnić całość o kilka istotnych informacji. Imprezę organizuje Muzeum Broni Pancernej im. Franciszka Biera razem z miastem Hel, a współorganizatorami wykonawczymi (odpowiedzialnymi za koordynację garnizonów i całkowitą część rekonstrukcyjną) są: Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej „AA7” (strona niemiecka) razem z 82nd Paraglite GRH (strona aliancka). Jako komendant garnizonu i odpowiedzialny za grupy niemieckie, informuję, iż do grup, z którymi jestem w kontakcie wyślę dzisiaj przedstawiony powyżej program ze stosownym komentarzem oraz finalne informacje organizacyjne. Po otrzymaniu informacji zwrotnych zamieszczę szczegółową listę grup i stowarzyszeń, odtwarzających oddziały niemieckie oraz finalny zarys całego komponentu rekonstrukcyjnych wojsk niemieckich podczas D-Day Hel 2010. Co także istotne, do wyszczególnionych wyżej pojazdów (w tym działa przeciwpancernego PAK-40) chcę dołączyć jeszcze dwa samochody, wystawione przez nasze stowarzyszenie, tj. KDF-a oraz ciężarówkę (jedyną taką w kraju) KLOCKNER. Całość uzupełnią trzy motocykle z koszami. PozdrawiamKrzysztof „Willi” Zawilińskiwilli@abteilung7.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilM Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 WitamDodam tez kilka słów na temat scenariuszy. Opierając się na naszych obserwacjach z poprzednich edycji Helu postanowiliśmy podejść do tematu ciut inaczej. Duży nacisk kładziemy na scenografię, oraz na dynamikę samych scenariuszy. Pojawi się również pirotechnika w nowym, miejmy nadzieję bardziej widowiskowym i udanym wydaniu.Niebawem na stronie imprezy znajdą się szersze informacje na temat samych inscenizacji i ich lokalizacji .Kamil Mieloszyk82nd Airborne Division Paraglite" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Nie wiem kto wam robi piro w tym roku, ale jak nie macie firmy to polecam Roberta z Torunia...... to co pokazał na skarzysku to był odlot. łacznie z ogniem artyleryjskim w lesie (trzaskające drzewa na pół) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwojtak Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 witam , na stronie www.ddayhel.pl uzupełniliśmy program rekonstrukcji , które odbęda się w czasie D_day Hel 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 W programie jest dziura (poniedziałek a po nim zaraz piatek )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwojtak Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 http://ddayhel.pl/index.php?strona=program&style=ddaybez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewa_kedzior Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Witam, chciałam dodać, że grupa Bluszcz nie wybiera się w tym roku na Hel, nie wiem skąd ta informacja.pozdrawiam, Ewa Kędziorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanc Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Myślę, że jakakolwiek panika i obrażanie się nie ma najmniejszego sensu. Część ludzi jest juz w Helu, reszta wybierze się tam na przestrzeni w zasadzie juz godzin i wszyscy będziemy się starać by wyszło jak najlepiej. Na pewno równiez będziemy stawiac na wysoką kulturę samych rekonstruktorów.Lanc/ Adam UrbańskiGRH 82nd AD Paraglite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwojtak Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Plakat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 http://www.youtube.com/watch?v=KVgaNToOqn8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwojtak Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 Witam i po D Day Hel , oceny już nie należą do mnie ale gratulacje docierają z całej Polski . (podsumowanie i podziękowania w nowym wątku o D Day Hel wkrótce .Wydaje mi się , że pan DRK/WH/BDM powinien chyba Nas przeprosić . Mam nadzieje , że wystarczy mu na to odwagi i honoru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.