lanca Posted July 3, 2010 Author Share Posted July 3, 2010 Wyskoczył dziś taki guziorek,jak dla mnie wz.17 ale pytam dla pewności:)Orzeł w koronie z tyłu sygnatury B.G a pod spodem Ł(Grabski Łódź?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graudenz 18 Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 Daj zdjęcie rewersu. Mi to wygląda na cynkowy guzik dla szeregowych z lat 20.http://myvimu.com/exhibit/14916-guzik-cynkowy-dla-szeregowychPozdrawiam G_18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soundgate Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 taki sam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soundgate Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 rew. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graudenz 18 Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 soundgate twój wygląda na wz 17 było dużo odmian orłów.Około 1922 roku wyprodukowano jednowarstwowe, masywne guziki cynkowe z charakterystycznymi krawędziami zawiniętymi do wewnątrz, przeznaczone dla szeregowych. Umieszczony na nich orzeł zbliżony do godła państwowego, miał nieco szerszy rysunek niż na regulaminowych guzikach wzoru 1919 i nie był umieszczony w okręgu... "http://www.wolf.pl/guziki.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
lanca Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 U mnie orzeł jest zdecydowanie mniejszy,fotki zapodam potem na razie mam nawał pracy,mam guziorka przy sobie to pstrykne mu sesję:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
lanca Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 Awersik:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lanca Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 Rewersik:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graudenz 18 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Moim zdaniem guzik cynkowy dla szeregowych lata 20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lanca Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 Powiem ci skorzystałem z linku jaki zapodałeś i powiem ci że masz rację faktycznie najbiżej mu do guziorka szerogowca z lat 20-tych:)Dzięki za podpowiedź i przede wszystkim za ciekawy link:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.