maslow Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2010 Witam,Jak bezpiecznie usunąć grubą warstwę rdzy z piaskiem itp.?Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubciu93 Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Na piasek powinno pomóc moczenie w oleju silnikowym :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 elektroliza potem wd40 i na półke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 tu jest bardzo cieniutki rdzeń, jak zrobisz do czystego metalu to nie wiele zostanie. ja zrobiłem krotka elektrolize do momentu aż mo zna było usunąc te najwieksze purchle łacznie z piaskiem ukazał sie czarny tlenek żelaza. i zabezpieczyłem taniną i nałożyłem paraloid. Tak samo postąpiłem w wypadku pierwszowojennego stalowego niezbednika, gdzie rdzeń był szczątkowy .może nie wyglada zbyt estetycznie ale no coż czas zrobił swoje. przynajmniej sie nie rozpadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.