maadin Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 Witam,orientuje się ktoś może co to za talerz? Własciwie chodzi mi głównie o słabo widoczną sygnaturę, to nie słaba jakość zdjęcia,ona jest taka rozmazana. Dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź.
janczar Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 zgadza się jest to porcelana z Gozdnicy dawniej freiwaldau tak jak napisał gniewkos
maadin Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 Witam,orientuje się ktoś może co to za talerz? Własciwie chodzi mi głównie o słabo widoczną sygnaturę, to nie słaba jakość zdjęcia,ona jest taka rozmazana. Dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź.
Gniewkos Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 Jeżeli wzrok mnie nie myli, a już późno już ledwo widzę na oczy to jest to Porzellanmanufaktur H.Schmidt przekształcona później w Porzellanfabrik Freiwaldau - działająca po przekształceniu w latach 1894 do 1930 w kryzysie światowym fabryka bankrutuje, ten znak został wprowadzony 30 maja 1894 roku. pozdro!
Pytanie
maadin
Witam,orientuje się ktoś może co to za talerz? Własciwie chodzi mi głównie o słabo widoczną sygnaturę, to nie słaba jakość zdjęcia,ona jest taka rozmazana. Dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.