plaster180 Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 witam,ja wczoraj wyciągnąłem tę oto srebrną obrączkę proximą z ponad 30cm. sygnał był mocny i jednorodny, moja jest bardzo wyczulona na okrągłe cele.
MOLA Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Proxa dobrze ciągnie własnie sreberka: monetki , zegarki posrebrzane itp. I tak jak koledzy piszą jest to moocny jednorodny sygnał coś koło 60.pozdr
dziarson Napisano 14 Czerwiec 2012 Napisano 14 Czerwiec 2012 witam i troszkę odświeżę temat bo mam taki problem w proximie 5,0:czułość ustawiona na maksa dyskryminacja 0 i złoty pierścionek pokazuje mi +18 do +19 a łańcuszek to skacze od +35 do-25 dodam ze oba przedmioty są z czystego złota. i mam takie pytanie, jakie ustawienia używacie na złoto i jakie wartości wam pokazuje proxa na ten metal i dla porównania na inne np. międż aluminium mosiądz czy ołów? przy moich ustawieniach to pokazuje następująco: haczyk od piwa +16 do 22,monety też srebrne od 28 do 38, łuskę 46 do 48, polmos 56 do 58 a powyżej to duże stalowe przedmioty... pozdrawiam.
dziarson Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 A na jakich ustawieniach chodzisz na drobnice?
nikt Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 witam i troszkę odświeżę temat bo mam taki problem w proximie 5,0:czułość ustawiona na maksa dyskryminacja 0 i złoty pierścionek pokazuje mi +18 do +19 a łańcuszek to skacze od +35 do-25 " - nie rozumiem . Czy mógłby kolega Sprecyzować co dokładnie budzi niepokój ? Odczyt zarówno na pierścionek jak i na łańcuszek jak najbardziej dobry . Odczyt na łańcuszek na prawo skakać bo to nie jest jednorodny przedmiot tylko zbiór wielu bardzo drobnych przedmiotów. Pozdrawiam . RUTUS
dziarson Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Witam panie rutus hodzi mi o to dla czego wykrywacz reaguje na łańcuszek takim wielkim skokiem wartości nawet schodząc na minus, i jakie ustawienia są najlepsze na złoto? tak żeby wartości pokazywał bardziej na plusie... Bo moniaki to rwie konkretnie i pod tym wzglendem jestem jak najbardziej zadowolony. Pozdrawiam.
sidzok Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 jeśli chodzi o sreberka to od siebie mogę dodać tylko tyle, że wskazanie na wyświetlaczu zależy od położenia np.monetki jak leży równolegle względem cewki to sygnał jest silny i stabilny a jeśli leży prostopadle to jest problem bo wykrywacz przekłamuje i skacze wartość z plusa na minus. pozdrawiam
vektor Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Witam panie rutus hodzi mi o to dla czego wykrywacz reaguje na łańcuszek takim wielkim skokiem wartości nawet schodząc na minus" - no przecież dostałeś odpowiedź na to pytanie:Odczyt na łańcuszek na prawo skakać bo to nie jest jednorodny przedmiot tylko zbiór wielu bardzo drobnych przedmiotów". To jest tak jak byś wsypał sobie do dołka kilogram moneciaków i chciał mieć czysty pewny sygnał mówiący jakie monety tam wsypałeś i pewnie jeszcze w jakiej ilości. Łańcuszek ma inne własności jak go zwiniesz w kłębek i inne jak jest rozwinięty (pozycja ogniw względem siebie oraz względem wykrywacza). Poza tym bardzo mało prawdopodobne, że jest to czyste" złoto... poczytaj sobie to:http://www.rynekjubilerski.pl/pokaz.php?id=854 Więc złoto w zależności od domieszek może mieć lepsze lub gorsze własności przewodzące warstwy wierzchniej zwłaszcza po pewnym czasie od wytworzenia (różnie przewodzić na styku ogniw).Wykrywacz to nie szklana kula a sygnały jakie masz są bardzo ładne. Ja bym nie marudził hyhy ;) :P.
pawcion123 Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Dziarson.Taki łańczuszek to zawsze trudny cel dla wykrywki,daje wartość minusową skaczącą normalka.Złoto również nie lubi wysokiej dyskryminacji.Myślę że za bardzo wpatrujesz się w wyświetlacz, jest kupa świetnych sprzętów bez niego i bez ID tonowego i ludziska koszą fanty że hoho" i nie narzekają że to czy tamto daje taką fazę, lub że wykrywacz jest do d..y" bo nie pokazuje na wyświetlaczu co jest pod ziemią...hehepozderki :)
dziarson Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 po prostu myślałem ze na złocie będzie mniej więcej stabilna wartość czy to łańcuszek czy pierścionek. no ale już wszystko rozumiem,wykrywacz jest czulszy niż myślałem. Ale ogólnie jestem zadowolony z tego sprzętu dziękuje wam za pomoc i pozdrawiam:)dr dziarra
bikemax771 Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Niema takiego wykrywacza żeby wskazania wyświetlacza 100% były wiarygodne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.