Nub Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Witam .Trafiła mi się oto taka klamra.Pierwszy raz się z taką gołą" klamrą spotykam.Proszę o pomoc w określeniu rodzaju tej klamry.
DRVAL Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Witam. Zauważyłem pewne podobieństwo z lornetką którą wykopałem jakiś czas temu. Niestety moja jest w częściach-mocno przerdzewiała. Zamieszczam fotki może pomogą w id. Pozdro.
Nub Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Cześć.Podobieństwo tych lornetek jest dość spore.Może pochodzą z tej samej wytwórni a różnią się modelami.Moja jest prawie cała wykonana z mosiądzu dlatego tak dobrze się zachowała ,tylko dziwi mnie że żadnych sygnatur nie posiada.Po umyciu jej nawet nie dostrzegłem nawet śladów białej farby z jaką kolwiek nazwą i żadnej wybijanej numeracji.
Nub Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 A to nie jest czasem taka sama ?http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=649457#807525
Nub Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Wyczyściłem lornetkę i obejrzałem ją z każdej strony , niestety nie posiada żadnych sygnatur.
Nub Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Witam .Trafiła mi się oto taka klamra.Pierwszy raz się z taką gołą" klamrą spotykam.Proszę o pomoc w określeniu rodzaju tej klamry.
Nub Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Lornetki próbowałem szukać w wyszukiwarce czy już nie była takiej na forum ale chyba wyszukiwarka padała.
mietek Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Oczysc lornetke, bez tego sie wiele nie wymysli, szukaj sygnowan:- dookola gornego okularu- na wysunietej czesci okularu- na mostku laczacym, od gory najczesciej (czasem tez od wewnatrz widac).Jakie rejony walk (lata)?
Nub Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Znalazłem ją w rejonie Stojanowa Dolny Śląsk.Forsowanie Nysy Łużyckiej 16.04.45r.Zaraz ją oczyszczę, poszukam sygnatur i jak będą to dam fotki.
Question
Nub
Witam .
Trafiła mi się oto taka klamra.
Pierwszy raz się z taką gołą" klamrą spotykam.
Proszę o pomoc w określeniu rodzaju tej klamry.
17 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.