Nub Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 Witam .Trafiła mi się oto taka klamra.Pierwszy raz się z taką gołą" klamrą spotykam.Proszę o pomoc w określeniu rodzaju tej klamry.
DRVAL Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Witam. Zauważyłem pewne podobieństwo z lornetką którą wykopałem jakiś czas temu. Niestety moja jest w częściach-mocno przerdzewiała. Zamieszczam fotki może pomogą w id. Pozdro.
Nub Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Napisano 21 Czerwiec 2010 Cześć.Podobieństwo tych lornetek jest dość spore.Może pochodzą z tej samej wytwórni a różnią się modelami.Moja jest prawie cała wykonana z mosiądzu dlatego tak dobrze się zachowała ,tylko dziwi mnie że żadnych sygnatur nie posiada.Po umyciu jej nawet nie dostrzegłem nawet śladów białej farby z jaką kolwiek nazwą i żadnej wybijanej numeracji.
Nub Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Napisano 21 Czerwiec 2010 A to nie jest czasem taka sama ?http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=649457#807525
Nub Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 Wyczyściłem lornetkę i obejrzałem ją z każdej strony , niestety nie posiada żadnych sygnatur.
Nub Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 Witam .Trafiła mi się oto taka klamra.Pierwszy raz się z taką gołą" klamrą spotykam.Proszę o pomoc w określeniu rodzaju tej klamry.
Nub Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 Lornetka wyszła parę metrów dalej od klamry.
Nub Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 Lornetki próbowałem szukać w wyszukiwarce czy już nie była takiej na forum ale chyba wyszukiwarka padała.
mietek Napisano 20 Czerwiec 2010 Napisano 20 Czerwiec 2010 Oczysc lornetke, bez tego sie wiele nie wymysli, szukaj sygnowan:- dookola gornego okularu- na wysunietej czesci okularu- na mostku laczacym, od gory najczesciej (czasem tez od wewnatrz widac).Jakie rejony walk (lata)?
Nub Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 Znalazłem ją w rejonie Stojanowa Dolny Śląsk.Forsowanie Nysy Łużyckiej 16.04.45r.Zaraz ją oczyszczę, poszukam sygnatur i jak będą to dam fotki.
Pytanie
Nub
Witam .
Trafiła mi się oto taka klamra.
Pierwszy raz się z taką gołą" klamrą spotykam.
Proszę o pomoc w określeniu rodzaju tej klamry.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.