Faber94 Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Napisano 18 Czerwiec 2010 mam wykrywke już jakiś miesiąc i wciąż nie zwracam uwagi na żelazo. Z reguły biorę pod uwagę na kreski od środka w prawo. opłaca mi się to bo w większości kopania lęcą monetki i wiem że jak zwracałem uwagę na żelazo to były to zawsze śrubki gwoździe i inne śmieci ale pytanie dotyczy tego czy jest jakaś szansa i jaka mniej więcej że tracę nie zwracając uwagi na żelazo. może podacie jakieś przykłady czegoś cennego albo powiecie mi czy zwracać uwagę na inne sygnały poza tymi od środka w prawoPozdrawiam
tomala_kikol Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Teoretycznie duże żelazo powinno Ci dawać sygnał od środka w prawo:) Sygnałów w lewo tych małych niskich nie kopię.Pozdrawiam
karpik Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Hehe- śmieszne ustawienia. Dwie pierwsze kreski zaznaczone i trzeba kopać wszystko. To co pierdziało na skraju dyskryminacji to był mój ulubiony sygnał:) Złotko wychodzi na foil tomala a nie na straganach:)
Ziemianka Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Ja mam 150 i gwozdz jest zaznaczony jako coin xd.
tomala_kikol Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Karpik temat jest odnośnie IRON a nie FOIL:) Więc czytaj zanim piszesz:) A co do złota i cienkiego srebra wiem na jakim zakresie wychodzi.Pzd.
karpik Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Karpik temat jest odnośnie IRON a nie FOIL:) Więc czytaj zanim piszesz:) A co do złota i cienkiego srebra wiem na jakim zakresie wychodzi.Pzd."hehe- to kolega nie zdaje sobie nawet sprawy z tego, że te tryby iron, jev i reszta to tylko ilość zaznaczonych kresek?:)Jeżeli kopiesz na iron tylko powyżej połowy skali omija najciekawsze dla mnie fanty:)
tomala_kikol Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Iron zawsze pokarze nisko a nie powyżej połowy. Tak jest ustawiony. Co do dużych żelastw pokarze wysoko. Ogólnie trzeba uwzględnić położenie fanta, kształt i głębokość zalegania. Powiem tylko, że w erze wykrywaczy, gdy królowały pierwsze wykrywki kilkanaście lat temu kopało się jak piszczał:) Każdy fant... Były efekty... Wyświetlacz to tylko dodatek;) Pzdr
Faber94 Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Napisano 18 Czerwiec 2010 tylko żeby nie było tak że cały wypad będzie poświęcony gwoździom. napiszcie co fajnego może wejść jak się kopie na iron
karpik Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Aj- iron- to nie jest tryb do szukania żelaza tylko all metal". W tym trybie druga i trzecia kreska to też może być kolor. Tj. szukałem na jev i kopałem wszystko.
karpik Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Ale Wy mnie chyba wkręcacie z tymi ustawieniami:)
tomala_kikol Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Jeśli masz miejscówkę na monety, gdzie ich dużo wyszło np. pole warto połazić na trybie allmetal... I kop wszystko;) Może coś ciekawego wyskoczyć. Pzd
Faber94 Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Napisano 18 Czerwiec 2010 ja kopie na all metal po prostu nie patrze na 6 sygnalow od lewej i monety ciagle leca ale z tego co piszecie spróbuje patrzeć też na te 2 i 3
karpik Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Ta, dopiero zobaczyłem, że to towarzyskie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.