Kleeberczyk Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Napisano 16 Czerwiec 2010 Witam wykopałem takie coś, podobne do toporka. Ale nie posiada otworu na umiejscowienie trzonka. Więc może to jakiś przecinak ? Z jakiego może pochodzić to okresu ?. Wymiarów nie podam bo zakopałem z powrotem...
Kleeberczyk Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Napisano 16 Czerwiec 2010 Bardzo możliwe, mogła się złamać i ktoś jej używał jako przecinaka czy coś w tym stylu bo widać rozklepany tył Dzięki za odp i pozdro... ;)
Pablo.wpl Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 po tym zdjęciu to zidentyfikowałem tylko fisherka twojego :P
Kleeberczyk Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Napisano 16 Czerwiec 2010 No to kolega troszkę złe zidentyfikował ;) to jest Teknetics, ale akurat Fisher i Teknetics są podobne jeśli chodzi o budowę;)
pawel888 Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 A może to po prostu klin jest? Dlatego rozklepany na końcu.<pozdro
Kleeberczyk Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Napisano 16 Czerwiec 2010 Witam wykopałem takie coś, podobne do toporka. Ale nie posiada otworu na umiejscowienie trzonka. Więc może to jakiś przecinak ? Z jakiego może pochodzić to okresu ?. Wymiarów nie podam bo zakopałem z powrotem...
marv Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 Nie ma otworu na trzonek bo został on ułamany,to może być zwykła siekierka.
Kleeberczyk Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Napisano 16 Czerwiec 2010 No fakt, ale tył ma rozklepany...
marv Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 Przypomina trochę siekierkę saperską (zdjęcie z forum)
Pytanie
Kleeberczyk
Witam wykopałem takie coś, podobne do toporka. Ale nie posiada otworu na umiejscowienie trzonka. Więc może to jakiś przecinak ? Z jakiego może pochodzić to okresu ?. Wymiarów nie podam bo zakopałem z powrotem...
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.