vojtaz2 Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Dziś 20 łusek do KWK 40. w mojej kolekcji zostało 14, reszta trafiła do kolegów. Może będą fotki z miejsca eksploracji, to wrzucę, ja jak zwykle nie zabrałem ze sobą cyfrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Medal trafiony przez Maćka z Łodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 stan bardzo ładny jak na wykopek z pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake170381 Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 To jednak dojechali???? ;) a ty nic nie szarpnoles??pogonily was te rogate??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Witam, dziś rano wyskoczyłem na chwilę za granicę, no i wow łuskę flak trafiłem, 20mm, 1 raz taką trafiłem w ciągu tylu lat poszukiwań. Łuska jest mosiężna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Ładnie zachowane bicia, są na identyfikacji, po za tym po obiedzie na który właśnie wróciłem, jadę tam z powrotem kopać. ciekawie się zapowiada,Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 właśnie wróciłem, pokrywka aluminiowa z rosyjskim napisem dwoma gwiazdami i rokiem 1943 oraz tarczka sa?. Oczywiście fanty z mojego ulubionego miasta w Czechach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 po umyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Troszkę wygięta ale za to piękna jak na swoje lata w ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 chyba to wieczko po pudełku na cygara.hmm ale miło trafić coś Rosyjskiego wśród niemczyzny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 25 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Ładny kawałek szturma, polne znalezisko , niestety drugiej części nie udało mi się odszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Musimy Wojtek się kiedyś zgadać i wybrać się razem ;) Tylko Profosa muszę zmolestować do tych Czech bo coś się nie kwapi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Witajcie szanowni ODKRYWCY:) oto fotki z fantami które jeszcze są ciepłe" Oto przedstawiam wam jakiś właz, cholernie ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Właz posiada okienko i klamkę. właz jest na identyfikacji, a jutro wyląduje na złomie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 A to okolice zamku Fulstejn. Nie daleko Osoblahy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 najbardziej mnie cieszy ta mała srebrna monetka z 1777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Przecież to nie był żaden off , tylko info w temacie....Czy szanowny mod aby nie przesadza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 1. Przeczytaj regulamin działu2. Odnośnie tej monety wypowiedzialeś się już w dziale IDcoś przeoczyłem ? w czymś przesadziłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Wrrr...chciałem pomóc koledzeAle masz rację....skrucha...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 Dziś w Czechach:)niem. Hennersdorf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 A to gąsienica po drodze do Osoblahy. Dziś szukaliśmy ośrodka dla żołnierzy Wehrmachtu czy się udało to zobaczycie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 Hennersdorf stary browar który działał do lat 70, później służył jako sortownia warzyw, między innymi ziemniaków, w latach 90 produkowano tam łóżeczka dla dzieci, właściciel uciekł z pieniędzmi i oszukał tam pracowników, od 15 lat stary browar jest rozkradany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 Tak wyglądał kiedyś ośrodek dla żołnierzy wehrmachtu, to był dzisiejszy cel poszukiwań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 i w książce nawet o tym napisali:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 już coraz bliżej do ruin byłego ośrodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.