Skocz do zawartości

Moje Odkrycia, Czechy 2010 cz. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 393
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

A więc pierwsze fanty drugiej części. Nie sądziłem że w magazynie(nie które są otwarte) na bazie znajdę jeszcze niemieckie skrzynki, w sumie w szoku byłem, oto one

Napisano
Slicznie slicznie, mala po zapalnikach, wydaje mi sie ze byl tam jakis zestawik do majsterkowania bombek, ale to pisze na tej malej karteczce pod wieczkiem(zlaczki,podkladki itp). Zostaw ale cos dla mnie w tych magazynach...
Pozdrowienia
Napisano
Skrzynka na pocisk?ski? do Panzerschrecka.To oznaczenie oznacza pocisk do strzelania zimą lub latem,nie pamiętam dokładnie.Dokładny opis co i jak jest w broszurce z serii Barwa i Broń w części o Panzerfaustach i Panzerschreckach.
Napisano
Wypadałem" bazę, idę śladem walk o bazę, hełmik ma dziurę po kuli, ma też farbę w środku, jutro zrobię fotki i dodam jak wygląda, łuski i nosideł nie brałem. Ostatnio złapałem trop na tej bazie:) Pozdrawiam
Napisano

dziś wyszło dużo nazistowskich pozostałości, na fotce łuska flak wieczko z menażki, łusek było masa, nawet takie płyty metalowe z amo do flaka

Napisano

jedna z obręczy z hełmu, kilka wyszło w różnych stanach, jedna z nawet ciekawą sygnaturą z 1938 roku, bede miał czas to wam zrobię foto

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie