michal1514 Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Napisano 14 Czerwiec 2010 Witam! Kolega kupił Rutusa Ultre i ma troszkę problem z dostrojeniem go.Mianowicie wykrywacz działa ale na trybie podajże statycznym wzbudza się sam i daje sygnał, trzeba przełączyć tryb i sygnał cichnie, jak temu zaradzić ?
michal1514 Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Napisano 14 Czerwiec 2010 Aha i jeszcze mam pytanko co do dyskryminacji, żeby nie wykrywało żelaza trzeba dyskryminacje przekręcić maxymalnie w prawo ?
Eastlegion Napisano 15 Czerwiec 2010 Napisano 15 Czerwiec 2010 W prawo, ale nie maksymalnie. Najlepiej wejdź na stronę producenta i pobierz sobie instrukcję. Wszystkiego się nie dowiesz, bowiem empiria to podstawa, ale podstawy ogarniesz.Pozdro.
michal1514 Napisano 15 Czerwiec 2010 Autor Napisano 15 Czerwiec 2010 instrukcje widziałem a pyatm się w imieniu kolego bo to jego wykrywacz.nadal jednak ciekawi mnie to wzbudzanie wykrywacza ?
muchomor Napisano 15 Czerwiec 2010 Napisano 15 Czerwiec 2010 Po co się męczyć z Ultrą,gdzieś kiedyś czytałem na forum,że ktoś miał problem z Ultrą,coś tam nie działało,więc wysłał Ultrę do producenta do naprawy,jakież było jego zdziwienie ,gdy zamiast Ultry,przyszła pocztą nowiutka Proxima :).
michal1514 Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Napisano 16 Czerwiec 2010 Ehh...To wykrywacz kolegi ja mam swój całkiem inny.Nie będe mu mówił co ma robić tylko poprosił mnie, abym się dopytał co do ustawień więc się pytam. Wykrywacz działa tylko nie wiadomo do końca z tymi ustawieniami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.