PawelFB Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Napisano 13 Czerwiec 2010 Witam, zakupiłem bagnet wz. 24 Perkun i do niego otrzymałem taką żabkę, pytanie czy jest to Polska żabka, jeżeli nie to jaka ?
Luftlander Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 A dla czego paradnego? Wczesna brązowa żabka niemiecka.
Bartek102 Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 Dodatkowa cecha żabek paradnych - brak centralnego szwu przez środek żabki
zukuri Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 Niemiecka żabka do bagnetu paradnego.W najcieńszym miejscu paska nośnego- z tyłu ponad kieszonką może być wszyty usztywniający kawałek skóry (między warstwami). Na odwrocie żabki- na dole czasem bywa pojedynczy nit, który zabezpiecza przed wypadnięciem ten wewnętrzny- skórzany sztywnik.Pozdrawiam, Piotr.
PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Napisano 14 Czerwiec 2010 Bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam, Paweł
PawelFB Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Napisano 13 Czerwiec 2010 Witam, zakupiłem bagnet wz. 24 Perkun i do niego otrzymałem taką żabkę, pytanie czy jest to Polska żabka, jeżeli nie to jaka ?
Pytanie
PawelFB
Witam,
zakupiłem bagnet wz. 24 Perkun i do niego otrzymałem taką żabkę, pytanie czy jest to Polska żabka, jeżeli nie to jaka ?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.