Skocz do zawartości

Jednostka specjalna Brandenburg

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czytal ktos?
Ja juz 100 stron lyknolem - jesli wszystko co opisuje autor jest prawda to naprawde jestem pod olbrzymim wrazeniem skutecznosci jednostki. Poprostu szok.
Wg mnie cala skutecznosc wynikala z braku swiadomosci, ze mozna walczyc w ten sposob.
Napisano
http://www.rebis.com.pl/rebis/public/books/books.html?co=print&id=K3924

Napisana wg mnie troszke chaotycznie - ale to co wyrabiaja jej zolnierze....
Napisano
Miałem ją w ręku przez kilka minut w księgarni. Moją uwagę zwróciło zdjęcie na okładce, czyli oficer Abwehry Hans Albrecht Herzner (w mundurze) i dywersanci z Organizacji K" (po cywilu), który byli ohaterami" incydentu na stacji Mosty obok Przełęczy Jabłonkowskiej w nocy z 25 na 26 sierpnia 1939 r. Pierwszy raz czytałem taki opis wydarzeń, które tam się rozegrały. Pisałem kiedyś o tym artykuł na podstawie rozmowy z funkcjonariuszem Straży Granicznej z placówki w Świerczynowcu, który brał udział w tych wydarzeniach. Niemcy - jakoby - wzięli do niewoli polskiego pułkownika i tym podobne kwiatki".
Stek bzdur, które Kurowski przepisał z jakichś nazistowskich gazet lub podbarwionych" wspomnień.
Napisano
Eeee kurde czyli jestem 60 zeta w plecy?
Doczytam do konca....
A na okladce rzeczywiscie Ci z Jablonkova - i podobnie do Ciebie slyszalem, ze bardziej to ich pogonili niz oni wzieli jakiegos plk. do niewoli (a w ksiazce jest to opisane...)
Napisano
Nie oceniam reszty książki, bo jej nie znam. Moja wypowiedź dotyczy tylko prywatnej wojny leutnanta Herznera" (chyba taka książka była). No, ale to wydarzenie z mojego podwórka i nie lubię, jak mi jakiś poczytny autor wciska kit, bo niby wie lepiej".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie