piokot20 Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Ostatnio zacząłem się zastanawiać ile mógłby wynieść koszt renowacji/remontu sprzętu z Muzeum Wojska Polskiego i Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej.Po obejrzeniu kilkudziesięciu zdjęć z obydwu tych muzeów muszę przyznać, że kilkadziesiąt pojazdów/sprzętu ppanc/sprzętu plot trzeba by odświeżyć".Miło by było, gdyby z idącą w przyszłości przeprowadzką tych muzeów do Cytadeli Warszawskiej wyremontowano też sprzęt.Mieszkam w Poznaniu i wkurza mnie widok gnijących" czołgów przed Muzeum Uzbrojenia na Cytadeli.Ale wracając do tematu.Myślał ktoś kiedyś ile takie remonty mogą kosztować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 11 Czerwiec 2010 Share Napisano 11 Czerwiec 2010 Na pewno nie w tysiącach, jeśli chodzi o profesjonalną renowację, a nie pomalowanie kolejną warstwą farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 11 Czerwiec 2010 Share Napisano 11 Czerwiec 2010 Mało jest w Polsce muzealników, którym zależy na prawdziwej, profesjonalnej renowacji sprzętu.Dla wielu nawet pomalowanie kolejną warstwą farbyto wielki problem nie do pokonania.I żeby nie było , wiem co piszę. Niestety :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.