piotrek77 Posted May 25, 2010 Author Share Posted May 25, 2010 Witam wszystkich. Jestem początkującym poszukiwaczem. Wraz z synkiem mamy zamiar rozpocząć przygodę z wykrywaczem.Zakupiłem Garett 250 ace. Prosiłbym szanownych kolegów o doradztwo w zakresie użytkowania tego wykrywacza oraz terenów w okolicach Sochaczewa gdzie moglibyśmy znaleźć jakies ciekawe monetki czy przedmioty. Z góry dziekuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wow Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 najlepiej samemu rozpracowac sprzet wtedy go najlepiej poznasz i sie osluchasz ;) a informacji na temat miejscszukaj w necie, ksiazkach, stare mapy poruwnoj. i rozmawiaj z naocznymi swiadkami;) totyle odemnie. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
wow Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 ale porozmawiam jutro ze znajomym, bo on ma kanarka, to ci wszystko objasni co i jak;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 odnośnie Ace 250 i ustawień - szukaj tutaj :http://odkrywca.pl/forum.php?id_forum=1lub :http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=ustawienia+ace+250&ws=txt&id_forum=all&forum=on-pozdro- Link to comment Share on other sites More sharing options...
wow Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 no widzisz i juz masz info co ijak. jak bys cegos nie rozumialpisz domnie na aila. wowkrk@interia.pl a ja sie porozumiem zkolega i on wylumaczy;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeremiahjohnson Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Po polach nie chodzę, więc Ci nie doradzę, ale dla opanowania sprzętu proponuję Budy Stare. W miarę cicho, spokojnie, nie za dużo odłamków, śmieci też nie za ola, no i przynajmniej bez łusek i łódek nie wrócisz. Najlepiej skombinuj przedwojenną mapę, to będziesz wiedział gdzie i jakie były drogi i lasy. Na szlifowanie sprzętu odradzam Bolimów, bo tam się zakopiesz w odłamkach, chyba że druga linia w ziemiankach, tam mniej odłamków, ale prawie wszystkie doły przeszukane ( nie koniecznie dokładnie ), no i Czerwonka, tam oprócz odłamków, dużo przedmiotów niebezpiecznych. Jeżeli chodzi o monety, to napiszę Ci na priva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek77 Posted May 26, 2010 Author Share Posted May 26, 2010 Wielkie dzięki za info.:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeremiahjohnson Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 PS. W sadzie, pod kościołem, dokładnie na boisku zbudowanym chyba z pomysłu księdza, w czasie równania terenu znalazłem sporo boratynek i parę monet z Księstwa Warszawskiego. 0becnie w wyniku poszerzania skarpy przy kościele, boisko to jest już powoli zasypywane. Mnie monety aż tak bardzo nie interesują, ale może komuś się uda jeszcze coś znaleźć. A jak się uda, to niech się pochwali, bo jestem ciekawy co tam jeszcze zostawiłem dla innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeremiahjohnson Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Sprostowanie: boisko nie zostało zbudowane z pomysłu, tylko z inicjatywy księdza. A poza tym, mimo to że boisko jest powoli zasypywane, to jeśli ktoś będzie tam szukał, to niech nie zostawia bydła i na murawie nie zostawia śladów kopania, bo może skarpa nie będzie już więcej poszerzana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.