pawciopawcio2 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 witam od czego moze byc ta przekladnia slimakowa jest niekompletna gwint widoczny z jednej stony jest dorobiony prawdopodobnie tez był tam klin Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawciopawcio2 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 witam od czego moze byc ta przekladnia slimakowa jest niekompletna gwint widoczny z jednej stony jest dorobiony prawdopodobnie tez był tam klin Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawciopawcio2 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawciopawcio2 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawciopawcio2 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawciopawcio2 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawciopawcio2 Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczurek_1979 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 przekładnia do rolniczego młyna do rozdrabniania ziarna dla zwierząt gospodarskich, to były tzw. żarna" młyn" śrutownik" różne nazwy w różnych częściach Polski. Zresztą na przekładni masz ślady po przerobie ziarna ;-)pozdroSzczurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczurek_1979 Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 wiesz kolego to co dziadkowie czasami wnukom opowiadają gdzie można włożyć.... między bajki oczywiście, sam się przekonałem parę razy a 30 latek mam już na karku ;-) nie wykluczam, może rzeczywiście gdzieś wcześniej do czego innego to służyło, ale ja bardzo podobne ustrojstwo z dziadkiem i stryjem ze trzy razy naprawiałem bo raz się ten ślimak już wyrobił i ze dwa razy klina ścinało... pozdroSzczurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
pawciopawcio2
witam od czego moze byc ta przekladnia slimakowa jest niekompletna gwint widoczny z jednej stony jest dorobiony prawdopodobnie tez był tam klin
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.