pawciopawcio2 Napisano 19 Maj 2010 Autor Napisano 19 Maj 2010 witam od czego moze byc ta przekladnia slimakowa jest niekompletna gwint widoczny z jednej stony jest dorobiony prawdopodobnie tez był tam klin
pawciopawcio2 Napisano 19 Maj 2010 Autor Napisano 19 Maj 2010 witam od czego moze byc ta przekladnia slimakowa jest niekompletna gwint widoczny z jednej stony jest dorobiony prawdopodobnie tez był tam klin
szczurek_1979 Napisano 19 Maj 2010 Napisano 19 Maj 2010 przekładnia do rolniczego młyna do rozdrabniania ziarna dla zwierząt gospodarskich, to były tzw. żarna" młyn" śrutownik" różne nazwy w różnych częściach Polski. Zresztą na przekładni masz ślady po przerobie ziarna ;-)pozdroSzczurek
szczurek_1979 Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 wiesz kolego to co dziadkowie czasami wnukom opowiadają gdzie można włożyć.... między bajki oczywiście, sam się przekonałem parę razy a 30 latek mam już na karku ;-) nie wykluczam, może rzeczywiście gdzieś wcześniej do czego innego to służyło, ale ja bardzo podobne ustrojstwo z dziadkiem i stryjem ze trzy razy naprawiałem bo raz się ten ślimak już wyrobił i ze dwa razy klina ścinało... pozdroSzczurek
Pytanie
pawciopawcio2
witam od czego moze byc ta przekladnia slimakowa jest niekompletna gwint widoczny z jednej stony jest dorobiony prawdopodobnie tez był tam klin
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.