next3 Napisano 13 Maj 2010 Autor Napisano 13 Maj 2010 Witam Kolegów. Proszę o Identyfikacje na podstawie zdjęcia. Nie chcę męczyć krążka cytryną, czekam na płyn, ale jakoś ciekawość mnie zżera. Podejrzewam pochodzenie austryjackie, widoczny częściwo napis ARCHID. Średnica ok. 10 mm. Druga strona kompletnie zawalona patyną. Z góry dziękuję za pomoc !
Martian Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Po tej fotce to jedynie policja może Cię namierzyć po liniach papilarnych, a z monetką będzie trudno. Jakiś arcyksiąże...
Pablo.wpl Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 osad" patynę tego koloru na sreberku ... to widziałem jak zostaiałem miedziaki w ocet i zapominałem o nich na kilka dni...aczkolwiek leprze foto wyjaśni wszystko pozdro
next3 Napisano 14 Maj 2010 Autor Napisano 14 Maj 2010 Witam, dziekuję kolegom za sugestie. Monetka jest maleńka, ograniczenia w pojemności zdjęcia duże, podobnie jak ilość patyny. Pablo, taka patyna wyłazi kiedy monetka zawiera dużo miedzi, najleprzy przykład to trojaki Fryderyka.....No i glaba ma duże znaczenie. Kiedy doczyszczę płynem, dam foto w pełnej krasie. Dzięki !
Pablo.wpl Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 dlatego napisałem o miedziakach, photoshop sobie ściągnij i dodasz ładną fotkę.zdrów
tfujdiler Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 siema ta strona pomoże :) http://www.beastcoins.com/World/Austria/Austria.htm sugerując się kawałkiem widocznego napisu ARCHID strzelam że to ta monetka http://www.beastcoins.com/World/Austria/E0262.jpg znajduje się mniej więcej w połowie ww strony pozdro
adek_ Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 monetka wcale nie jest z lichego srebra. A kolor patyny moze sugerować... no że takich monetek w tej okolicy może byc więcej :)
minelab E-trac pro Napisano 15 Maj 2010 Napisano 15 Maj 2010 Wydaję mi się że nawet garnkowa ta zieleninka na niej.
next3 Napisano 16 Maj 2010 Autor Napisano 16 Maj 2010 Witam, Dziękuję wszystkim za sugestie. Bardzo bym chciał aby był to element większej układanki, ale niestety to pojedyncza monetka z pola. Tfujdiler, dzięki za link, jest na prawdę przydatny !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.