wolff Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 Witam mam małe pytanko.Mam puszkę od maski gazowej wygląda jak niemiecka drugo wojenna tzn.jest karbowana takie samo zamknięcie tylko jest długości 20cm.Co to za puszka?poz.wolff
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 To może być od tej Volksgasmaske" - cywilnej. Nie powiem dokładnie ,bo nie mam takiej.bjar_1
wolff Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 witam bijar szkoda że nie mam fotki to morze by coś pomogło.Kolega terz miał kiedyś taką i terz nie wiedział jak to puszka.A co do emaila to zaraz wyślę.poz.wolff
Romel79 Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Ja takrze taką miałem jest identyczna jak ta drugowojenna tylko krutsza , wydaje mi się że to jakiś wcześniejszy model ???pzdr
wolff Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 Ale jest mały problem.Standardowa niemiecka maska się raczej nie zmieści.A puszeczka jest nawet ciekawa.poz.wolff
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Wolff - odbieram teraz maila ,wyslij mi poźniej ,albo jutro ciąg dalszy tej książeczki z celownikiem" - teraz to mi się skrzynka zapcha ;)pozdrawiambjar_1
wolff Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 O.k Bijar teraz wysłałem tą pokazówke o panzerschreku w gotyku.poz.wolff
berthie Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 popatrz na tej stronce http://gasmasklexikon.com/pozdro
Pytanie
wolff
Co to za puszka?
poz.wolff
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.