dmn1 Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 Witam!Koledzy za waszą radą i przeczytaniu tysięcy postów;) doszedłem do wniosku że zakupię proxime. Tak się stało jestem jej posiadaczem od miesiąca. Rzecz w tym ze po lekturze od producenta tematach na forum ustawienia proximy" ustawienia proximy lasy" etc wciąż mam problem z odczytaniem wartości. po 1 primo;p np. dynamik dyskryminacja 0 czułość 30. gdy szukam i coś znajdzie to cyfrowe wskazanie wariuje np. -70 zmienia sie kolejno +70 +30 + 48 + 62 - 77 etc kopie i np. gwóźdź. dlaczego jak daje dyskryminacje 0 to pokazuje mi i piszczy na -? 2 sprawa S+D wchodzę w pole lub las i piszy co jakis czas i nie pokazuje wartości na wyświetlaczu zmieniam czułość jest ok ale piszczy np. w starej piwnicy i nie pokazuje jaki metal kopać? po 3 primo ultimo;p czy wam np. gdy najedziecie na puszke po piwie też skacze cyfrowa wartość odczytu? np. +45 +55 +59 + 43 etc.... i jeszcze jedno skąd wiem ze np. trafiłem hełm lub coś wiekszego np. na S+D? co wam pokazywał?? warto kopać przy sygnale bez identyfikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam793 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Musisz chyba poznać dobrze swój wykrywacz z tego co piszesz póżniej obsługi,staraj się wsłuchać w dżwięki jakie wydaje i na czym,a z hełmami ci tak łatwo nie pójdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcion123 Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Starajcie się zawsze wypośrodkować sygnał fanta pinpointem i wtedy krótkimi ruchami w boki słuchać dzwięku i obserwować wyświetlacz.Dyskryma na -90Zawsze gdy fant leży przed a nie pod cewką tworzy się przekłamanie dyskryminacji,również zakręcone okrągłe przedmioty zawszę dadzą sygnał kolorku i trzeba się z tym oswoić niestety,Miesiąc to za krótko aby poznać Proximę!pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchista Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 2. A jak masz ustawioną dyskryminację w dynamiku? Na wyświetlaczu pojawia sie identyfikacja tylko dla rzeczy, które przeszły przez dyskryminację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmn1 Posted May 17, 2010 Author Share Posted May 17, 2010 hmmm dzięki za rady, poprostu czas zrobi swoje;) a co do ustawienia to mam zrobione ze poniżej" określonej dyskryminacji pokazuje tylko na wyświetlaczu bez dzwięku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.