janczar Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 witam tak jak w temacie czym zakonserwować bagnet i jego okładki, jak ściągnąć tą część pochwy
timki74 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Był w elektrolizie już,bo ze zdjęć nie jestem pewien..Jak nie to elektroliza,okładki olej lniany,resztę po oczyszczeniu wd40,ale to tylko moja propozycja..
janczar Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 elektrolizy nie zaliczył a czym ściągnąć ten dławik
timki74 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Po elektrolizie powinno zejść,a co to niemiecki?Może paradny?Co to za bagnet?Pytam tak z ciekawości..
janczar Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 chyba KS98 ale niech wypowiedzą się lepsi a okładką się nic nie stanie po elektrolizie.a 2 pytanko z kąt wziąć olej lniany
por.pil.020 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Olej lniany idzie kupic w kazdym sklepie plastycznym, ale tu do niczego Ci sie nie przyda bo te okladki nie są drewniane. Ten bagnet to resztki niemieckiego paradnego bagnetu KS98 wersja krótka.http://www.bagnety.pl/niemcy/153-bagnet-prywatny-w-typie-ks-98.htmlPozdro
Cyrograf15 Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 Te okładki są ebonitowe. Elektroliza im nie powinna zaszkodzić. Dławik napuścić czymś tłustym penetrującym i ostukiwać kawałkiem drewna. Za kilka dni powinien puścić.Wojtek
timki74 Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 J.w faktycznie olej lniany tylko na okładki drewniane(nie nadające się do elektrolizy..),a jak ma z tworzywa np.bakielitowe to śmiało cały do elektrolizy.ja mam z drewnianymi i ostrze elektroliza,reszta trochę fosolem,okładki lniany i zabawy od cholery niestety...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.