Krzysztal Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Do parzenia herbaty, względnie jakichś innych ziółek ?
Sebmagem Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 zazwyczaj herbatkę parzy się w wodzie i ziółka też
Krzysztal Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 No właśnie, nasypujesz zioła do górnego sitka, wkładasz do szklanki zalanej wrzątkiem, woda przepływa przez dziurki. Po całej operacji wyciągasz mechanizm ze szklanki razem z fusami w sitku. I już można parzyć kompocik w nowej szklance.To oczywiście moja interpretacja, nie wiem czy poprawna. Bo ekspertem od herbaty i dworskich obyczajów nie jestem.
Krzysztal Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Przyszło mi do głowy inne wykorzystanie, rozsypywanie na powierzchni ciasta cukru - pudru, znanego także jako biały proszek...
Czołg_7TP Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Interpretacja poprawna:)To zaparzarka.Sebmagem poszukaj na tym dolnym elemencie, lub na uchwycie jakiejś sygnatury.
Sebmagem Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 Brak jakichkolwiek sygnaturek nawet (met) nie ma .Dziękuje za identyfikacje :)
tyfus Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 następnym razem polecam lekturę :http://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705jak tytułować wątki.-pozdro-
Sebmagem Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 Raczej nie szanowny kolego. Ale posmiac sie lubie
Pytanie
Sebmagem
Do czego to sluzy sluzylo ?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.