Skocz do zawartości

Kupno wykrywacza

groszek37

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzisiaj byłem wytestować mój sprzęt no i muszę powiedzieć że super, ten dreszczyk adrenaliny kiedy jest sygnał, kopanie no i fant:) Kopałem w miejscu które niczego nie obiecywało bo to kawałek pola, a właściwie nieużytku ale działka 8 arów a gdy chodziłem co 2 minutki sygnał. Dla gości którzy kopią odznaki, hełmy guziki oficerskie bądź krzyżackie sreberka moje fanty to śmieci, których oni zapewne nawet nie podnoszą, lecz mnie cieszą i to niesamowicie. Wynik około 30 minut kopania
- dwa stare gwoździe (w przekroju kwadratowe)
- okruch rdzy, jakiś kawałeczek blaszki
- duża blacha (ok 7x7cm)
-podkładka pod gwóźdź, śrubę w kształcie rombu
-i dziwny kawałek, raczej minerał a nie metal, ma przebłyski srebrne. Wykrywacz również wskazywał srebro.
-no i najważniejsze: radość, przygoda i adrenalina

Jeśli kogoś interesują fotki, to niedługo wstawię
Napisano
p. s. Wykrywać wskazuje sygnaełm niezwykle głośnym, a nie chcę żeby mi się pół wsi zleciało:) Na elektronice się raczej nie znam więc proszę o pomoc, chciałbym kupić do niego słuchawki, może ktoś wstawić jakiś link, słuchawki oczywiście mają pasować do ace 250 a nie do empetrójki

pozdrawiam groszek
Napisano
Nie polecam słuchawek Garretta bo nie mają regulacji głośności. Polecam twórcze myślenie.

NP
http://www.nokaut.pl/instrumenty-muzyczne/die-hard-dhpa190-przejsciowka-mono-jack-m-rca-f.html
+
http://www.nokaut.pl/sluchawki/sluchawki-akg-k-311.html
lub
http://www.nokaut.pl/sluchawki/sluchawki-logitech-dialog-220.html

Co tam sobie wybierzesz w tym temacie... polecam słuchawki duże, nie douszne, bo możesz je mieć na szyi regulując głośność słyszeć okolicę i wykrywacz.
Napisano
Garretty mają regulację głośności i są duże bo mowa była pewnie o tych powyżej 100 zł, ale nie są warte swojej ceny. Sam kupiłem jakieś japońskie zbudowane podobnie za połowę ceny garrettów i dźwięk jest lepszy ( użtkowałem też garretty). No i Garretty dostałem chyba jakieś walnięte bo jedna strona mi zjeżdzała w dół cały czas nie trzymały się oczywiście Viking nie widział problemu w tym ;)
Najlepiej poszukać na all z regulacją i kręconym kablem i wyposażyć się w dwie pary jedne duże na uszy na większą część roku i douszne na wakacje aby się nie pocić za bardzo ;)
Napisano
Wprowadziłem w błąd z tą regulacją głośności. Moje słuchawki Garretta nie mają takowej, ale pewnie są takie co mają. PS pamiętaj że w wykrywaczu są gniazda duże jack.
Napisano
Witam,

Ja zrobiłem tak jak kolega kethup poleca. Kup sobie słuchawki do kompa za 15 zł i przejściówkę z dużego na małego jacka za 1 zł i po problemie ;) U mnie to całkowicie zdaje egzamin.

Pozdro
Napisano
słuchawek od empetrójki to ja posiadam kilka, a czy to przejście jest dobre???

http://www.allegro.pl/item1076726812_przejsciowka_wtyk_jack_3_5mm_gniazdo_jack_2_5mm.html
Napisano
możesz jaśniej, bo niezbyt rozumiem, chodzi Ci o to abym lepszej jakości kupił?bo się uszkodzi?

p.s. Ja z wykrywaczem i tak chodzę bardzo mało a słuchawek nie chcę zawsze używać, wolałbym je posiadać tak na wszelki wypadek, interesuje mnie czy te wtyczki, (lub któraś z tych), pasuje, mogę włożyć i podłączyć słuch. z empetrójki/??
Napisano
Podłączyć możesz ale szybko się wyrobią i będą przerywały.Kabel w słuchawkach narażony jest na wiele rzeczy,a to zaczepi się o nogę przy wstawaniu, a to o krzak w czasie przemiatania.Wtyk moment się wyrobi.
Napisano
a z pierwszego linku i z drugiego są dobre??

p. s. dzięki za radę, najwyżej kupie sobie od razu kilka, bo te parę złotych to nie fortuna a po co miałbym się wściekać
Napisano
Anie możesz sobie zmienić jack-a w słuchawkach.Ja mam coś takiego http://www.allegro.pl/item1088833234_wtyk_jack_6_3_katowy_stereo_niklowy_na_kabel.html
Napisano
kolego polecam właśnie poletka które są umiejscowione niedaleko zabudowań lub gdzie kiedyś coś stało"-musisz studiować mapy.Sa gdzieś na odkrywcy linki do starych map na pewno znajdziesz swoja miejscowość.Życzę szczęścia!
Napisano
te same pole , nie kop sygnału co daje złom a kop same sygnały na kolor. a ine miejsce to może zmian pola. A na początek to obsługa wykrywki potem fanty bendą same wpadać .
Napisano
Dzięki. Postaram się szukać tak jak radzicie, a czy kopanie łusek i czubków pod bunkrem i w koło niego ma jakiś sens??

p.s. Mosiądz to stop miedzi z cynkiem, a brąz miedzi z cyną
czy to coś zmienia, czy wykrywacz będzie pokazywał na łuski Gold&Bronze??
Napisano
groszek37 (520 / 38) 2010-07-01 21:07:05
Efekt kilku h pracy(z dyskryminacją na coins)"

Oczywiscie wiesz ze tryb COINS to tryb poszukiwania amerykanskich monet praktycznie nie przydatny w Europie ?
Teraz nastaw na tryb JEWELERY i wracaj na to pole :)
Moze tym razem szczescie sie usmiechnie ?
Napisano
oki dzięki a jeszcze jedno pytanko do kolegi, skoro mam dyskryminację i zaznaczam elim, wtedy mi się zaznaczony metal podkreśla no właśnie skoro jest zaznaczony to wykrywacz pokazuje resztę oprócz zaznaczonego??
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie