groszek37 Napisano 12 Czerwiec 2010 Autor Napisano 12 Czerwiec 2010 Dzisiaj byłem wytestować mój sprzęt no i muszę powiedzieć że super, ten dreszczyk adrenaliny kiedy jest sygnał, kopanie no i fant:) Kopałem w miejscu które niczego nie obiecywało bo to kawałek pola, a właściwie nieużytku ale działka 8 arów a gdy chodziłem co 2 minutki sygnał. Dla gości którzy kopią odznaki, hełmy guziki oficerskie bądź krzyżackie sreberka moje fanty to śmieci, których oni zapewne nawet nie podnoszą, lecz mnie cieszą i to niesamowicie. Wynik około 30 minut kopania - dwa stare gwoździe (w przekroju kwadratowe)- okruch rdzy, jakiś kawałeczek blaszki- duża blacha (ok 7x7cm)-podkładka pod gwóźdź, śrubę w kształcie rombu-i dziwny kawałek, raczej minerał a nie metal, ma przebłyski srebrne. Wykrywacz również wskazywał srebro.-no i najważniejsze: radość, przygoda i adrenalinaJeśli kogoś interesują fotki, to niedługo wstawię
groszek37 Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Napisano 13 Czerwiec 2010 p. s. Wykrywać wskazuje sygnaełm niezwykle głośnym, a nie chcę żeby mi się pół wsi zleciało:) Na elektronice się raczej nie znam więc proszę o pomoc, chciałbym kupić do niego słuchawki, może ktoś wstawić jakiś link, słuchawki oczywiście mają pasować do ace 250 a nie do empetrójki pozdrawiam groszek
tomala_kikol Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 Polecam słuchawki Garretta. Ciężko kabel przy nich przeciąć saperką;) Pozdrawiam
kethup Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 Nie polecam słuchawek Garretta bo nie mają regulacji głośności. Polecam twórcze myślenie.NPhttp://www.nokaut.pl/instrumenty-muzyczne/die-hard-dhpa190-przejsciowka-mono-jack-m-rca-f.html+http://www.nokaut.pl/sluchawki/sluchawki-akg-k-311.htmllubhttp://www.nokaut.pl/sluchawki/sluchawki-logitech-dialog-220.htmlCo tam sobie wybierzesz w tym temacie... polecam słuchawki duże, nie douszne, bo możesz je mieć na szyi regulując głośność słyszeć okolicę i wykrywacz.
draven85 Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 Garretty mają regulację głośności i są duże bo mowa była pewnie o tych powyżej 100 zł, ale nie są warte swojej ceny. Sam kupiłem jakieś japońskie zbudowane podobnie za połowę ceny garrettów i dźwięk jest lepszy ( użtkowałem też garretty). No i Garretty dostałem chyba jakieś walnięte bo jedna strona mi zjeżdzała w dół cały czas nie trzymały się oczywiście Viking nie widział problemu w tym ;)Najlepiej poszukać na all z regulacją i kręconym kablem i wyposażyć się w dwie pary jedne duże na uszy na większą część roku i douszne na wakacje aby się nie pocić za bardzo ;)
kethup Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 Wprowadziłem w błąd z tą regulacją głośności. Moje słuchawki Garretta nie mają takowej, ale pewnie są takie co mają. PS pamiętaj że w wykrywaczu są gniazda duże jack.
pawel888 Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 http://www.odkrywca.pl/garett-ace150-250-tuning-,646527.html#646527 Tu było troszkę o regulacji głośności. <pozdro
KaRaDo Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 Witam,Ja zrobiłem tak jak kolega kethup poleca. Kup sobie słuchawki do kompa za 15 zł i przejściówkę z dużego na małego jacka za 1 zł i po problemie ;) U mnie to całkowicie zdaje egzamin.Pozdro
groszek37 Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 słuchawek od empetrójki to ja posiadam kilka, a czy to przejście jest dobre???http://www.allegro.pl/item1076726812_przejsciowka_wtyk_jack_3_5mm_gniazdo_jack_2_5mm.html
groszek37 Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Napisano 20 Czerwiec 2010 a może nr. 2 czyli to??http://www.allegro.pl/item1075144570_aa138_adapter_przejsciowka_jack_z_2_5_na_3_5mm_fv.html
brodkasz Napisano 20 Czerwiec 2010 Napisano 20 Czerwiec 2010 Przez rok taką redukcje wymieniałem 3 razy.Dołóż trochę a oszczędzi ci to sporo nerwów.
groszek37 Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Napisano 21 Czerwiec 2010 możesz jaśniej, bo niezbyt rozumiem, chodzi Ci o to abym lepszej jakości kupił?bo się uszkodzi?p.s. Ja z wykrywaczem i tak chodzę bardzo mało a słuchawek nie chcę zawsze używać, wolałbym je posiadać tak na wszelki wypadek, interesuje mnie czy te wtyczki, (lub któraś z tych), pasuje, mogę włożyć i podłączyć słuch. z empetrójki/??
brodkasz Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Podłączyć możesz ale szybko się wyrobią i będą przerywały.Kabel w słuchawkach narażony jest na wiele rzeczy,a to zaczepi się o nogę przy wstawaniu, a to o krzak w czasie przemiatania.Wtyk moment się wyrobi.
groszek37 Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Napisano 21 Czerwiec 2010 a z pierwszego linku i z drugiego są dobre?? p. s. dzięki za radę, najwyżej kupie sobie od razu kilka, bo te parę złotych to nie fortuna a po co miałbym się wściekać
brodkasz Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Anie możesz sobie zmienić jack-a w słuchawkach.Ja mam coś takiego http://www.allegro.pl/item1088833234_wtyk_jack_6_3_katowy_stereo_niklowy_na_kabel.html
brodkasz Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Do tego kabel od słuchawek przyczepiam do wykrywacza rzepem.
groszek37 Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Napisano 21 Czerwiec 2010 aha czyli Ty przerobiłeś po prostu końcówkę kabla, też dobrze. Dzięki i pozdrawiam
niflheim85 Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 kolego polecam właśnie poletka które są umiejscowione niedaleko zabudowań lub gdzie kiedyś coś stało"-musisz studiować mapy.Sa gdzieś na odkrywcy linki do starych map na pewno znajdziesz swoja miejscowość.Życzę szczęścia!
maxim026 Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 te same pole , nie kop sygnału co daje złom a kop same sygnały na kolor. a ine miejsce to może zmian pola. A na początek to obsługa wykrywki potem fanty bendą same wpadać .
groszek37 Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 Dzięki. Postaram się szukać tak jak radzicie, a czy kopanie łusek i czubków pod bunkrem i w koło niego ma jakiś sens??p.s. Mosiądz to stop miedzi z cynkiem, a brąz miedzi z cyną czy to coś zmienia, czy wykrywacz będzie pokazywał na łuski Gold&Bronze??
marv Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 Sens ma zawsze ale w pobliżu bunkra często już jest przeryte,spróbuj nieco dalej od bunkra.Pozdro.
Cpt.Nemo Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 groszek37 (520 / 38) 2010-07-01 21:07:05 Efekt kilku h pracy(z dyskryminacją na coins)"Oczywiscie wiesz ze tryb COINS to tryb poszukiwania amerykanskich monet praktycznie nie przydatny w Europie ?Teraz nastaw na tryb JEWELERY i wracaj na to pole :)Moze tym razem szczescie sie usmiechnie ?
groszek37 Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 oki dzięki a jeszcze jedno pytanko do kolegi, skoro mam dyskryminację i zaznaczam elim, wtedy mi się zaznaczony metal podkreśla no właśnie skoro jest zaznaczony to wykrywacz pokazuje resztę oprócz zaznaczonego??
adolfinio96 Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Kleeberczyku a gdzie kupiłes swoją alphe . Z góry dzieki za odp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.