sebo_sek Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 Zakładam ten wątek ponieważ zauważyłem, że jest wiele pytań na forum odnośnie sygnetów wojennych.Proszę ładować tu fotki swoich znalezisk i zakupów, by stworzyć coś w stylu katalogu. Tak jak to miało miejsce z medalikami.Może to być pomocne innym takim jak ja, którzy znaleźliby podobny fant i nie wiedzieliby z czym mają doczynienia.Mój to sygnet kantynowy z Zalesia Górnego pod Warszawą (żeby nikt mi nie mówił, że w okolicach stolicy nic się już nie znajdzie), znaleziony na trasie walk Niemców z NSZ 25 sierpnia 1944r. Pzdr.(Jeżeli wątek powinien być gdzieś indziej to proszę modów o przeniesienie).
cycor Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Może tak troche offtopowo ale proponuje Ci wyczyscic ten sygnet bo mimo brudu i nalotu widać ze w dobrym stanie :)Ja swoja pamiątke czyscilem pasta kiwi co biora ludzie z orkiestry itp do trąbek, jest jeszcze sporo niedoskonałości ale teraz sie jakos prezentuje http://wyslijto.pl/plik/qu4ow5hoqhW realu duzoo lepiej, no ale fotograf ze mnie zaden :)Już sezon w pełni, 1 wolne w robocie w świeta i wio w teren z wykrywarka :) mmmmPozdrawiam
filipe75 Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 jak go wyczyści to powiecie że to kopia . nie czyszczony jest oryginał. :)0
ataka Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 a niech bedzie i mój, stal nierdzewna, po elektrykach z Lettland (najprawdopodobniej), Pomorze.
GRZESIEK2240 Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 A to mój ale niewiem jaki to model,szukałem i nigdzie nieznalazłem takiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.