topnik Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Napisano 27 Kwiecień 2010 Feliks Nowowiejski. Kraków. Podczas odsłonięcia pomnika Grunwaldzkiego, 10 lipca 1910 roku, którym fundatorem był Ignacy Jan Paderewski, po jego przemówieniu Feliks Nowowiejski dyrygował połączonymi chórami, które odśpiewały „Rotę”. Poszukuję fotografii na którym widoczny byłby Feliks Nowowiejski.
Czlowieksniegu Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 Żartujesz, prawda?Googiel nie gryzie, chyba:http://www.google.pl/images?q=%22feliks+nowowiejski%22&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=KO3WS5KhGtSmOIjD5PoG&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCEQsAQwAw
topnik Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Napisano 27 Kwiecień 2010 Przykro. Tam nie ma interesującej fotografii.
Czlowieksniegu Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 Przykro mi- odpowiedziałem na apel Poszukuję fotografii na którym widoczny byłby Feliks Nowowiejski."
Czlowieksniegu Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 Może, gdzieś tam się ukrył... już po dyrygowaniu?
topnik Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 Dzięki za pomoc. Jesli mogę spytać, co to za pomnik na fotografii. Bo napewno nie Pomnik Grunwaldzki w Krakowie. Tak czy inaczej w dalszym ciągu poszukuję Feliksa Nowowiejskiego podczas uroczystości zwiazanych z odsłonieciem Pomnika Grunwaldzkiego. Z innych źródeł wiem, że w Krakowie ma byc otwarte muzeum poświecone Ignacemu Paderewskiemu fundatorowi Pomnika Grunwaldzkiego. Byc może tam, gdzies widoczny jest Nowowiejski.
Czlowieksniegu Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 Teraz lepiej i bez, ewentualnego, pudła.
vonbromberg Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 Na tej fotce to chyba Nowowiejski zawiazuje sznurowadło i też go nie ma ;)
topnik Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 Lubię żarty, ale to nie ten awiązujący sznurowadła. Szukajmy dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.