toska Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Napisano 27 Kwiecień 2010 Witam jak w temacie który lepszy na kolorową drobnice bardziej funkcjonalny w użytkowaniu oraz jak wygląda sprawa z zasięgami w gruncie.Proszę o opinie osób które miały lub mają któryś z wymienionych sprzętów.Cena tych wykrywaczy jest podobna a więc różnica w cenie nie może stanowić podstawy do wyboru.
eeddii80 Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 witam ja smigalem a prizmem 3 sprzecik na kolorowa drobnice wart polecenia,wyciagalem nim monetki guziorki pare blaszek,odznaczonka,nie mierzylem z ilu centymetrow to wylazilo ale nie bylo wcale najgorzej.gdyby nie trafila mi sie okazja i nie kupilbym ciboli to dalej bym z nim smigal,teraz lezy w szafie a szkoda bo syn nie bardzo pali sie na wykopki a prizm to prosty i fajny sprzecik.pzdr
toska Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 Dzięki za odpowiedź jeśli kupie prizma nie omieszkam zwrócić do kol. o ustawienia tego sprzętu . Proszę innych użytkowników o posty w temacie tych dwóch maszynek
toska Napisano 1 Maj 2010 Autor Napisano 1 Maj 2010 Po poczytaniu kilku postów na paru innych forach zakupiłem prizma.Ale na temat pracy z nim i poszczególnych ustawień jest bardzo mało info a więc proszę bardziej doświadczonych kolegów o podzielnie się ze mną swoja wiedzą z góry dzięki.
seeker Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 Prizm III jest bardzo prostym w obsłudze wykrywaczem. Zrób sobie kilka testów z różnymi przedmiotami i szybko załapiesz co i jak.
eeddii80 Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 witajdobry wybor,jak pisze seeker prizm to prosty wykrywacz,ja smigalem na sensitive jedna kreska przed max,a na wyswietlaczu wycinalem tylko stal (gwozdzie)jak wycialem foil to male sreberka dawaly niepewny sygnal,wiec lepiej tego nie wycinac,takie jest moje zdanie.na tych ustawieniach wykrywacz byl stabilny.no to wykrywka w dlon i na wykopki.powodzenia.pzdr
toska Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Koledzy a jak w tym sprzęcie rozwiązany jest problem strojenia don gruntu i co na wyświetlaczu oznacza napis i skala DEPTH
eeddii80 Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 witam prizma 3 nie trzeba stroic do gruntu,ta funkcja jest automatyczna,jest to sprzet typu wlacz i szukaj.depth to inaczej glebokosc a skala jest w calach.powodzenia.pzdr
toska Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Kolego eeddii80 a jak wygląda sprawa maskowania kolorków przez przedmioty ze stali bo w moim poprzednim sprzęcie było to dużym problemem jako że śmigam często po ternie gdzie były kuźnie i małych żelaznych i stalowych pierdółek masa.
eeddii80 Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 powiem ci tak na wlasnym przykladzie,kiedys z kumplem wpadlismy na jakies rumowisko smieci stalowych masa,kolezka z garetem ace 300 po paru minutach dal sobie spokoj,a moj prizm wyciagnal jakies fenisie.moze nie jest to takie super maskowanie jak w innych wyzszych modelach,ale mysle prizmem cos tam wyciagniesz.z biegiem czasu poznasz i osluchasz sie ze sprzetem i z kazda wyprawa bedzie lepiej.darz dolpzdr
toska Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Kolego eeddii80 u mnie monetki które najczęściej można znaleźć to boratynki wszystkie roczniki i ich falsy krajcary 1774-1859 kopiejki 1899-1913 grosze polskie srebrne 1840 szelągi oświęcimsko-zatorskie grosze i złotówki międzywojnia +monety okupacji z wroną i tu moja prośba o podpowiedź na jakich pozycjach są sygnalizowane monety przeze mnie wymienione
eeddii80 Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 wiesz co troche ci zazdroszcze u mnie takich fajnych monetek to jak na lekarstwo,boratynke to kopnalem jedna i to wszystko nie ten region jestem z gdyni a tu troche inne moniaki wychodza,wiec w tej sprawie ci nie pomoge,musisz sam zrobic testy ot i wszystko. powodzeniapzdr
eeddii80 Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 witamco do kupna cewki to dobry pomysl,smigasz w trudnym terenie wiec o awarie nie trudno, ja mam prizma z pelna cewka 8 cali i nie mam oslony,bo smigam glownie po polach.ps czyzby ORP WARSZAWApzdr
toska Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 A nie wiesz może gdzie można nabyć osłonę do tej cewki bo na stronie Vikinga nie nalazłem a służyłem na dużych kutrach rakietowych uzbrojonych w rakiety p-20u
eeddii80 Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 viking jest dystrybutorem whitesa,jak oni nie maja to zostaje ci sledzenie aukcji albo e-bay.sprobuj vikinga zadzwonic moze cos poradza.a jak tam fanty wylazlo cos?pzdr
toska Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Na razie czekam na Whites'a a łażę z rutusem first + fanty militarne (hełmy bagnet duże łuski itp.itd.)wyciągam od tubylców dlatego zmieniam sprzęt typowo na mały kolor a z wczoraj mam 2 ładne plomby pocztowo -celne z orłem w koronie i kilka guzików carskich oraz trochę żydowsczyzny" +I wojenne łuski.Mieszkam w Biłgoraju na Lubelszczyźnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.