kocur Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Napisano 27 Kwiecień 2010 dla zainteresowanych ceny paliw na Białorusi. Żeby wiedzieć ile to w pln przecinek postawcie po pierwszej liczbie. W Rosji litr benzyny E 95 kosztował około 2,20 pln. ;-)Normalnie raj na ziemi !ps. no i jeszcze białoruski mandat. 140 000 BYR.czyli 39 EUR
radet82 Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 Ciężko mi cokolwiek napisać , zdjęcia same mówią za siebie .
VOO1 Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 Cholera... ale tam jest bidno i strasznie ....i w Smoleńsku i Lenino heh ... Czy byliście na cmentarzu w Lenino ?Wielkie dzięki za relację ... ;)pozdr VOO1
GeneralRemek Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 Kocur, dzięki za relację. Ogromny szacunek za to, że wyciągnąłeś naszą flagę z tego błocka. A pisałeś wcześniej, że miałeś jakieś nieprzyjemności z białoruską milicją. O co chodziło?
kocur Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Napisano 27 Kwiecień 2010 - na cmentarzu nie byliśmy bo niestety czas nas naglił bardzo. - jeśli chodzi o kłopoty z białoruską milicją to muszę przyznać że z mojej winy. Normalnie leciałem 160 km /h przelotowo przez całą Białoruś, jednak pod sam koniec autostrady już 10 km od granicy zatrzymał mnie patrol milicji i poinformował że w miejscowości Leninskoje ( 5 km przed bramką poboru opłat ) była FOTOFIKSACJA " i muszę zapłacić mandat. Zwolniłem ale za mało.Zapłaciłem i w sumie rozstaliśmy się w miłej atmosferze. Nie zrozumcie mnie źle ale auta typu BMW, Mercedes, Audi w full wyposażeniu robią wrażenie na tych służbach. Wyjeżdżając pogranicznicy polscy i białoruscy nawet nie kazali otwierać walizek. Spojrzeli tylko na wieńce, zapytali czy my oficjalna delegacja rządowa i nic więcej. Z powrotem było tak samo .JAK KTOŚ Z WAS SIĘ WYBIERA NA TAKĄ WYPRAWĘ - PROSZĘ O KONTAKT NA PRIV PO INSTRUKCJĘ.Koszt całej wyprawy na dwie osoby wraz z hotelem i dojazdem wyniósł 1600 pln.pozdrawiam !
blezor Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Super wycieczka. Też mnie ciągnie na taki wypad na wschód.A tak na marginesie, gdyby nie te różne napisy przy drodze w rosyjskim to bym pomyślał ze te fotki u nas w kraju robione. Ludzie krzywo i podejrzanie patrzą na wschód, ale popatrzcie trzezwo, tam jest jak u nas gdzieś na północnym -wschodzie, czy południowym -wschodzie. A co do tego wszechobecnego błota i myli że ginęli w takim błocie: a może w lato jak jest ciepło i sucho to byś inaczej na to spojrzał. Może: tak tu ładnie, a tak strasznie kojarzone miejsce. Zginęli w pięknym miejscu, w harmonii przyrody leżą, z dala od zawisłości i gniewu cywilizacyjnego. Ja co roku jezdze do Bergen Belsen, miejsce po byłym obozie. I też miałem mieszane uczucia jak tam strasznie i w ogóle, ale kilka razy było pięknie ciepło i słonecznie i już nie ma takiej atmosfery jak nas uczyli. Ciekawa ta relacja, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.