Skocz do zawartości

Festung Oppeln

Shark14_a1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wraz z kolegą planujemy założyć stronę internetową, na której zawarte będą materiały dotyczące min: przedwojennego Opola i życia w nim (fotografie miejsc istniejących które noszą jeszcze ślady dawnego Opola oraz rzeczy powiązanych z opolem, opisy części miasta wraz z budynkami, znajdującymi się w tamtym okresie), opis walk o miasta i wokół niego, oraz ciekawostki dotyczące tego miasta. Planowana strona ma powstać w trzech językach: polskim, niemieckim i angielskim.
W projekcie tym chodzi o to, aby pokazać ludziom dawną stronę i zapomnianą poniekąd historię tego miasta.
Zapraszam wszystkich chętnych do współpracy.

Pozdrawiam Jacek ,,Ewald''Cielecki
dane do kontaktu
669653776
panzerjager1@op.pl

• 2 weeks later...
Jak dla mnie bomba, jestem za ! Poniekąd jest strona wroclaw.hydral.com.pl na której można sporo z dawnego Opola znaleźć, ale kiedyś przeszedł mi przez myśl pomysł utworzenia strony poruszającej nieznane tematy, takie epizody, z historii miasta i okolic - a jest ich całkiem sporo (szczególnie historia konfliktów zbrojnych w okolicy - nie tylko IIWŚ ale też Wojna Trzydziestoletnia, Wojny Ślaskie czy walki ze Średniowiecza).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie