ptrc Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Napisano 18 Kwiecień 2010 witamznalazłem na stanowiskach rosyjskich I WŚ taki mały nabój. Kaliber ok 7 mm, długość łuski 3,8 cm. Co ciekawe pocisk jest jakby wciśnięty do wewnątrz. Do jakiej broni może być ten nabój?
marv Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 nabój od rewolweru naganta lepiej się go pozbądź, spłona jest cała....
ptrc Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Napisano 18 Kwiecień 2010 częste znalezisko czy raczej rzadkie? Nabój oczywiście zakopałem głęboko z powrotem. Zawsze robię zdjęcia i zakopuje głębiej niż znalazłem.
esterendensen Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Nabój do Naganta to nie tak częste znalezisko jak nabój do pepeszki,jednak tez nie jest rzadkościa.
Pytanie
ptrc
witam
znalazłem na stanowiskach rosyjskich I WŚ taki mały nabój. Kaliber ok 7 mm, długość łuski 3,8 cm. Co ciekawe pocisk jest jakby wciśnięty do wewnątrz. Do jakiej broni może być ten nabój?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.