Skocz do zawartości
  • 0

Tłumaczenie z niemieckiego - platera

mlynek27

Pytanie

Napisano
Może ktoś biegły z niemieckiego może to przetłumaczyć? Poszczególne słowa w miarę zrozumiałe ale jakoś nie mogę złozyć tego do kupy". Napis na pamiątkowej platerze :Herrn Heneralkonsul Kurt von Tippelskirch und Frau Gemahlin zum Andenken an ihre Freunde und Verchrer in Neu England Boston Massachusetts, den 22 September 1938"

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może ktoś biegły z niemieckiego może to przetłumaczyć? Poszczególne słowa w miarę zrozumiałe ale jakoś nie mogę złozyć tego do kupy". Napis na pamiątkowej platerze :Herrn Heneralkonsul Kurt von Tippelskirch und Frau Gemahlin zum Andenken an ihre Freunde und Verchrer in Neu England Boston Massachusetts, den 22 September 1938"
Napisano
No właśnie. Wpisywałem w Google i wyskoczył tylko on. Ciekawe że w jego życiorysie nie ma wzmianki że był on jakimś Konsulem. Platera dziwna i zarazem ciekawa.
Napisano
jeżeli jest Verchrer na 100% to nie jest słowo adoracja i będzie tam jakieś inne słowo choć Verchrer nie występuje w języku niemieckim ale sens będzie zachowany całości taki jaki jest

pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie