tomakzr Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2010 witam. mam wieksza ilosz monet w nienajlepszym stanie, moczylem je w oliwce dardzo dlugo i niestety nie ma jakiegos zadawalajacego mnie efektu. pytanie!co moge jeszcze zrobic,zeby je oczyscic i nie uszkodzic(rozne stopy,)wiem ze niektore sztuki moga cos jeszcze pokazac. jakies sugestie??!. dzieki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomakzr Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2010 tak to mniej wiecej wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomakzr Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2010 przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 zrób im elektrolizę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 http://www.tpzn.fora.pl/artykuly,15/czyszczenie-monet-wykopkowych-elektroliza,109.htmla tu masz opis jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Ewentualnie możesz spróbować moczyć monety w wodzie utlenionej. Proces ten może trwać od kilku minut do kilku tygodni, lecz woda nie zaszkodzi moniakom, a efekty będą zadowalające. Możesz użyć wody utlenionej o stężeniu 3% dostępnej w każdej aptece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivvan Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Po przeczytaniu tego powyżej postanowiłem się na tym forum zarejestrować. Diago, draven po co piszecie takie pierdoły, a ktoś potem niszczy sobie monety. Na prawde tak czyścicie wszystkie swoje fanty? Jesli tak to chciałbym zobaczyć efekty tegoż czyszczenia na fotkach.Tomakzr masz jakieś ładne sreberko które po elektrolizie będzie wyglądało jak strup. Pomijam fakt że miedziaki to już na pewno tego nie przeżyją.Tu masz moją stronkę www.zbieraniemonet.za.plPopatrz poczytaj i wyciągnij wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.