trufelhunter Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Przez trzy ostatnie wieczory wertuję sobie Armię Marszałka Śmigłego" pióra Tymoteusza Pawłowskiego (wydawnictwo RYTM, Warszawa, 2009). Na polskiej armii okresu II RP znam się tak sobie, ale trochę więcej wiem na temat broni pancernych 1918-1940. I też ten rozdział wziąłem sobie a warsztat".Pominąwszy ocenę merytorycznej zawartości stron 263-284 (a jest co pomijać) jestem zniesmaczony językiem używanym przez - bądź co bądź - osobę z tytułem doktora nauk historycznych. Zawsze byłem przekonany, że taki tytuł do czegoś zobowiązuje ...Zanim się podzielę - z ew. zainteresowanymi - swoimi opiniami na temat rozdziału o broniach pancernych (i tylko na ten temat) jestem ciekaw Waszych opinii o książce.pozdrawiam,Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzypol1 Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Tutaj obszerna dyskusja o książce:http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=96&t=124323 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.